Staand vliegen bij Ryanair

Ryanair onderzoekt de mogelijkheden om passagiers staand te vervoeren.

Zoals bekend is Ryanair een Low Cost luchtvaartmaatschappij die continu probeert de kosten te verlagen. En hiervoor verzinnen ze bijna wekelijks wel weer een of ander plan…

Ryanair onderzoekt de mogelijkheden om passagiers staand te vervoeren.

Zoals bekend is Ryanair een Low Cost luchtvaartmaatschappij die continu probeert de kosten te verlagen. En hiervoor verzinnen ze bijna wekelijks wel weer een of ander plan.

Zo verdwijnen per 1 oktober de check in balies en kan je dan alleen nog maar online inchecken. Verder zijn er strenge regels voor handbagage en wordt overwogen om passagiers te laten betalen voor de WC aan boord. Een plan om dikke passagiers te laten betalen voor twee stoelen werd afgeblazen omdat het te bewerkelijk was.

En nu komen de Ieren dus met een nieuw plan. Als je passagiers staand vervoert kun je veel meer mensen kwijt in een vliegtuig en zo meer verdienen.

Aan vliegtuigbouwer Boeing is gevraagd om te kijken of ze een soort krukken kunnen maken waarop je kunt leunen tijdens de vlucht. Tijdens het opstijgen en landen zou je je ook moeten kunnen vastmaken maar gedurende de vlucht kun je dan een beetje rondlopen.  Ryanair vliegt over het algemeen korte trajecten dus misschien is het niet eens zo’n gek idee.

Het plan is om in het achterste deel van het vliegtuig een deel in te richten als staanplaats. Ook een Chinese maatschappij onderzoekt op dit moment of ze met staanplaatsen meer mensen in het zelfde vliegtuig kunnen krijgen.

Of de plannen ook werkelijkheid worden valt nog te bezien; de nieuwe “stastoelen” moeten eerst worden goedgekeurd door de luchtvaartautoriteiten. Maar het plan levert in elk geval weer veel publiciteit op.

One reply on “Staand vliegen bij Ryanair”

Waarom geen gestapelde ligplaatsen, zoals je die tijdens de VOC had bij het vervoeren van soldaten over zee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.