Social profiel opgeven bij ESTA aanvraag?

EstaSocial


Mogelijk moeten reizigers naar de VS binnenkort ook informatie verstrekken over hun sociale media profielen zoals Facebook en Twitter.

Als je naar de Verenigde Staten reist moet je een ESTA verklaring aanvragen. De overheid van de VS wil van iedere reiziger informatie hebben om te kijken wie het land binnenkomt. Ook wordt op deze manier iedere reiziger beoordeeld en indien noodzakelijk geweerd.

Op basis van een wetsvoorstel is nu bekend geworden dat je bij de ESTA-aanvraag binnenkort misschien ook gegevens over je social media accounts moet toevoegen. Het gaat om een voorstel van het Department of Homeland Security. In de plannen is het invullen van deze gegevens optioneel maar het weglaten van deze informatie zou wel eens gezien kunnen worden als verdacht en je aanvraag kunnen vertragen.
Of het zover komt is nog niet duidelijk, zeker is wel dat overheden steeds meer willen weten van de personen die hun land binnen komen.

Het aanvragen van een ESTA kun je online doen via de site van de Amerikaanse overheid of je kunt het ESTA aanvragen via opreis.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.