Wintersport sneeuwbericht 9 december

Het wil nog niet echt vlotten met de sneeuw in de Alpen dit jaar. De vorstgrens ligt hoog en het heeft nog weinig gesneeuwd…

Het wil nog niet echt vlotten met de sneeuw in de Alpen dit jaar. De vorstgrens ligt hoog en het heeft nog weinig gesneeuwd.

Veel wintersportplaatsen hebben de opening van het seizoen al uitgesteld en worden zo langzamerhand een beetje nerveus. Het Zwitsers Bureau voor Toerisme stuurt intussen een geruststellend persbericht rond om te melden dat het echt heeft gesneeuwd in Zwitserland.

Omdat het wintersportseizoen nu toch wel stilletjes aan begint en iedereen die naar de Alpen afreist graag wil weten wat ie daar aantreft, besteden we de komende tijd elke week aandacht aan de sneeuwcondities in de Alpen.

Het opreis.nl sneeuwbericht voor 9 december
Oostenrijk
In Oostenrijk is met name in het westen sneeuw gevallen. Vrijdag en zaterdag wordt nog sneeuw verwacht.
In St. Anton am Arlberg ligt nu 5 – 35cm sneeuw en in Gerlos 15cm. Kaprun, met gletsjer, is beter met 60 – 35cm.

Sneeuwhoogtes voor meer plaatsen in Oostenrijk.

Frankrijk
In Frankrijk is recent vrij veel sneeuw gevallen. Vrijdag en zaterdag wordt ook in Frankrijk een paar centimeter nieuwe sneeuw verwacht. Daarna lijkt het een paar dagen het droog te blijven maar wel koud dus dat betekent dat sneeuwkanonnen kunnen worden ingezet.
In Val Thorens zijn de sneeuwcondities naar verhouding redelijk met 30% van het skigebied open en een sneeuwdek van 50 – 10cm. Lager in de Trois Vallees moet Meribel het doen met 15 – 0cm sneeuw. Verderop in Tignes ligt 70 – 15cm sneeuw en in Val d’Isere ligt 45 – 15cm. In ChÁ¢tel in de Portes du Soleil ligt 15 – 0cm sneeuw en is het skigebied nog gesloten.

Sneeuwhoogtes voor meer plaatsen in Frankrijk

Zwitserland
In Zwitserland is de afgelopen dagen de meeste sneeuw gevallen maar de vorstgrens ligt tegen de 1500 meter dus in de dalen is er niet veel blijven liggen. Het wordt ook hier wel kouder en naar verwachting daalt de vorstgrens naar 1000m. Voor vrijdag en zaterdag wordt een paar centimeter sneeuw verwacht, daarna blijft het droog maar wordt het kouder.
In Verbier ligt 25 – 5cm sneeuw, in Arosa ligt 15 – 5cm. In Zermatt ligt met 75 – 5cm al beduidend meer.

Sneeuwhoogtes voor meer plaatsen in Zwitserland.

Italië
In de Dolomieten is wel wat sneeuw gevallen. De volgende sneeuw van betekenis wordt pas na volgende week verwacht.

Bron: weerplaza.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.