Shortlist voor droombaan bekend

 Veel geld verdienen met een luizenbaantje op een paradijselijk eiland voor de kust van  Australië.

Deze vacature voor een droombaan onder de zon is een onderdeel van een promotiecampagne van Tourism Queensland uit  Australië.  

De campagne is een groot  succes: er zijn zo’n 35.000 sollicitaties binnen gekomen en over de hele wereld is er enorm veel aandacht voor de vacature geweest.

Uit de aanmeldingen zijn nu 50 kandidaten geselecteerd. De kandidaten komen uit de hele wereld en bij de laatste groep zitten ook twee Nederlandse meisjes: Iris en Magali.

Alle sollicitatievideo’s van 1 minuut zijn te bekijken op de web site die bij de promotie voor de droombaan in  Australië hoort. Je kunt ook stemmen op je eigen favoriet.

En er zitten hele aardige video’s tussen. Ik vond de inzending van Holly goed gedaan en ook George had een aardige video. Julia uit Rusland lijkt met haar inzending meer een video voor een datingsite dan voor een ‘caretaker‘ gemaakt te hebben maar is zeker de moeite van het bekijken waard. En dat vinden er meer want ze heeft op het moment dat ik dit schrijf al zo’n 15.000 stemmen.

Populairst is op dit moment Clare uit Taiwan met zo’n 35.000 stemmen. Zal wel een actie van een krant of een web site achter zitten want hoewel de video er professioneel uitziet vind ik het verder niet zo bijzonder. De Nederlandse meisjes doen het nog niet zo heel goed met een paar honderd stemmen elk.

Wat opvalt is de hoge kwaliteit van sommige video’s. Zeker leuk om even te gaan kijken en dat kan hier.

De droombaan op Hamilton Island voor de noordwest kust van  Australië  behelst het voeren van de vissen, het schoonhouden van je eigen zwembad, het verzamelen van de post en het bijhouden van een blog waarop je over alle belevenissen op het eiland kunt vertellen.

Uit de 50 kandidaten die nu zijn geselecteerd voor de shortlist, kiest de jury er tien. Verder krijgt de kandidaat met de meeste stemmen van het publiek ook een uitnodiging om te komen praten. Uit deze laatste elf wordt op 6 mei de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt die op 1 juli voor een half jaar de droombaan mag uitvoeren.

Zie ook:
Droombaan in  Australië

Één reactie op “Shortlist voor droombaan bekend”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.