Sergio Herman kookt voor KLM

 Topkok Sergio Herman van restaurant Oud Sluis heeft een menu  ontwikkeld  voor de KLM.

Sergio Herman behoort tot de absolute culinaire top in Nederland. Hij heeft met zijn restaurant Oud Sluis in Zeeland drie Michelinsterren en werd door zijn collega’s uitgeroepen tot beste Nederlandse chef-kok van het afgelopen jaar.

KLM serveert de maaltijden in de World Business Class van 1 december 2008 tot 1 april 2009 op vluchten vanaf Amsterdam.

Sergio Herman vond het onwtikkelen van een menu een zoektocht van wat kan en niet kan. Herman:  †œKwaliteit en creativiteit zijn voor mij altijd een vereiste. Ik hoop een kleine indruk te kunnen geven van waar ik mij elke dag mee bezig houd. Met gevoel, smaak en passie!†

De KLM is niet de eerste luchtvaartmaatschappij die topkoks vraagt om een menu samen te stellen. Lufthansa heeft het Star Chef Programma waar onder andere Jonnie Boer van de Librije, het andere Nederlandse driesterren restaurant, een menu voor heeft ontwikkeld. Op dit moment serveert Lufthansa een menu van de Britse kok Chris Staines, chef van het Londense restaurant Mandarin Oriental Hyde Park dat  één  michelinster heeft. Ook American Airlines laat het Business Class menu ontwikkelen door topkoks.

Het menu dat Sergio Herman heeft gemaakt voor KLM ziet er als volgt uit:

Voorgerecht
Krabtaartje gepresenteerd met citrusgelei en pompoen in komkommer koriandersoep.
 

Hoofdgerechten
–  Zalm gelakt met miso, soyaboter, venkelcrème en spitskool;  

–  Langzaam gegaarde kipfilet gecompleteerd met dragonjus, fondant-aardappelen en erwtenpuree;
–  Zacht gegaard buikspek met een Aziatische barbecuesaus, geserveerd met aardappelmousseline, spinazie en linzen.
 

Dessert
Chocolade-hazelnoot-kokosdessert, met roomcaramelsaus en macaron de Paris.
 

Lees ook: Michelinsterren 2009