Schiphol wint, griep op zee en goedkoper uit eten

Schiphol wint award omdat ze zo aardig zijn voor de omwonenden, een man valt van een cruiseschip en 1000 anderen zitten er juist op vast wegens de Mexicaanse griep, er wordt begonnen met het terugbetalen van de vliegtaks, uit eten in Frankrijk wordt goedkoper en Ryanair pleegt onderhoud aan web site: let op met online inchecken…

Schiphol wint award
Schiphol heeft de  ACI EUROPE Best Airport Award voor het beste Europese vliegveld gewonnen.  Schiphol kreeg de prijs vanwege “de wijze waarop Schiphol in het kader van verantwoord ondernemen invulling geeft aan de relatie met de omwonenden”.

Mexicaanse griep op cruiseschip
Het schip het de Ocean Dream maar voor de passagiers lijkt het waarschijnlijk meer op een Ocean Nightmare. Aan boord van het cruiseschip werd bij drie bemanningsleden de Mexicaanse griep vastgesteld waarop het schip in Quarantaine werd geplaatst. Niemand mocht het schip verlaten uit angst voor verspreiding van het virus. Vanmorgen is het cruiseschip afgemeerd voor Aruba alwaar een Nederlands team met medisch specialisten aan boord is gegaan om de circa 1000 passagiers en bemanningsleden te onderzoeken. Aan de hand van de resultaten van het onderzoek wordt nog bepaald of de passagiers van boord mogen of dat de quarantaine blijft gehandhaafd.

Caravans mogen harder
Het was al aangekondigd en nu is de  nieuwe snelheidslimiet voor caravans een feit. Vanaf 1 mei 2009 mogen auto’s met caravans maximaal 90 Km/h. Hiervoor was dat nog 80 Km/h maar dat leverde problemen op met het vrachtverkeer. Verwacht dus veel irritatie op de snelwegen deze zomer als gevolg van traag inhalende auto’s met caravans.

Goedkoper uit eten in Frankrijk
Uit eten in Frankrijk zou goedkoper moeten worden. Frankrijk verlaagt op 1 juli 2009 het BTW tarief voor restaurants van meer dan 19% naar 5,5%. Dat betekent dat een rekening van €40 na 1 juli uitkomt op ongeveer €34. Als de restaurateurs de korting doorgeven aan de klant tenminste.

Terugbetaling vliegtaks
Vliegwinkel.nl maakte bekend dat begonnen is met het terugbetalen van de vliegtaks.  Een aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM en transavia.com, heeft de geïnde vliegtaks de afgelopen weken al aan vliegwinkel.nl terugbetaald. Het terugbetalen aan alle klanten gaat naar verwachting enige weken in beslag nemen.

Onderhoud web site Ryanair maakt vroeg inchecken noodzakelijk
Engelse kranten melden dat de web site van Ryanair wegens onderhoud niet bereikbaar is van 24 juni a.s. 19:00 uur tot 05:00 uur de volgende morgen. Aangezien passagiers van Ryanair verplicht online moeten inchecken, heeft dit grote gevolgen voor passagiers. Als je niet zelf je Boarding Pass hebt uitgeprint moet je bij Ryanair op het vliegveld €40 extra betalen. Om dit te voorkomen moeten passagiers dus zorgen dat ze voor woensdagavond inchecken en hun Boarding Pass uitprinten.

Man valt van cruiseschip
Voor de kust van Florida is een man van een cruiseschip gevallen. Hij overleefde het voorval doordat hij naar een lichtboei kon zwemmen vanwaar de kustwacht hem kon oppikken. De man kwam met de schrik vrij.

Vaker en duurder op vakantie
Tenminste in 2008. Het CBS kwam met cijfers dat Nederlanders in 2008 vaker, verder en duurder op vakantie gingen dan het jaar ervoor. Het aantal lange vakanties nam met 1,2 miljoen toe en er werd met €13,5 miljard 12% meer uitgegeven  aan lange vakanties. Gezien de huidige malaise in de reisbranche zullen de cijfers voor 2009 waarschijnlijk heel anders uitpakken.

Kamperen
En om de vakantie goedkoper te houden gaan dit jaar naar verwachting meer Nederlander kamperen. En volgens de ADAC kan dat het goedkoopst in Zweden of Polen. Daar zal de rekening voor de benzine wel niet bij zitten.

Oplichting op vakantie
De Consumentenautoriteit komt met een waarschuwing aan vakantiegangers. Trap niet in de truc met de vakantieclubs. In veel landen zijn lieden actief die toeristen benaderen met de boodschap dat ze een prijs of iets dergelijks hebben gewonnen. Het enige dat ze moeten doen is even mee naar de plek waar deze prijs kan worden opgehaald. En daar begint dan de ellende. Er moet eerst verplicht een presentatie worden bijgewoond en daarna wordt je verleid om iets te kopen waar je niets aan blijkt te hebben. Elk jaar zouden 165.000 Nederlanders hier in trappen. Niet intrappen dus en zoals je moeder al zei: “Niet met vreemde mensen meegaan”.

Surfen en kitsurfen op Aruba
Op 1 juli 2009 start de 23ste editie van de Arubaanse Hi-Winds surf- en kitecompetitie voor amateurs en watersportliefhebbers. Deelnemers uit de hele wereld doen mee aan dit evenement. Hi-Winds vindt plaats van 1 t/m 6 juli bij Fisherman†™s Hut en Boca Grandi. Het stralende weer, de passaatwind en de ideale watercondities op Aruba beloven veel goeds voor het evenement.

Veel Nederlanders onverzekerd op reis
Volgens een aanbieder van reisverzekeringen gaat een kwart van de Nederlanders onverzekerd op reis. Dat kan problemen geven bij calamiteiten en ongelukken. In dit artikel lees je alles over reisverzekeringen.

Beatlemania in Hamburg
In Hamburg is een museum geopend over de Beatles. In de begintijd van de Beatles traden deze regelmatig op in de Duitse havenstad.  Het vijf verdiepingen tellende museum aan de Reeperbahn openbaart zich als een tijdreis. Net als The Beatles wordt de bezoeker eerst door een douanekantoor uit de jaren 50 geleid. Daarop volgt het woelige uitgaansleven van de jaren 60 waarbij het decor wordt gevormd door nagebouwde faÁ§ades van Hamburgse clubs als Indra en Top Ten, de favoriete concertpodia van de Fab Four. Met unieke Beatles-trofeeën, krantenknipsels en geluidsfragmenten is de complete gekte vanaf het prille begin tot het uit elkaar vallen van de band in 1970 uitvoerig gedocumenteerd.  Meer informatie over Beatlemania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.