Parkeren Schiphol: waar sta je het best

Op Schiphol zijn veel mogelijkheden om je auto te parkeren. Waar je parkeert hangt af van hoe lang je wilt parkeren.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende parkeermogelijkheden op Schiphol. Ook vind je informatie over langparkeren in de buurt van Schiphol.

Ophalen en afzetten op schiphol

Mensen oppikken die zijn geland kan voor de deur van de aankomsthal. Volg op Schiphol de borden `Aankomsthal†™. Je kunt hier alleen inladen maar je auto niet parkeren.
Als je wilt uitstappen en mensen in de aankomsthal wilt ophalen, kun je je auto kort parkeren op parkeerplaats P1 of P2. Het parkeertarief voor P1 en P2 is € 4 per uur. Volg op Schiphol de borden `Parkeren†™.

Al je alleen iemand snel wilt afzetten zonder te parkeren volg je op Schiphol de borden `Vertrekhal†™. Bij de vertrekhallen staan borden met de namen van de luchtvaartmaatschappijen zodat je kunt kiezen bij welke terminal je moet zijn.  Als je mee naar binnen wilt, kun je je auto kort parkeren op P1 of P2. Volg de borden `Parkeren†™.

Kort parkeren op Schiphol

Parkeren voor maximaal 2 dagen kan op P1 en P2 dichtbij de vertrekhallen. Het parkeertarief voor 1 dag is hier €29,50.

Lang parkeren op Schiphol

Lang Parkeren op P3 is bedoeld voor parkeren vanaf 3 dagen. Het parkeertarief voor Schiphol P3 Park & Travel bedraagt €52,50 voor de eerste 3 dagen en iedere volgende dag €6,50. Je kunt ook een parkeerplaats op P3 reserveren. Parkeren kost dan €50 voor de eerste 3 dagen en €6 voor iedere volgende dag.
Voor periodes vanaf 3 dagen biedt Schiphol ook `Smart Parking`. Smart Parking is een soort actietarief en moet je minimaal 1 week van te voren reserveren. De prijzen variëren met de seizoenen.

Vanaf P3 rijdt een pendelbus in ongeveer 10 minuten naar de vertrekhal.

Valet Parking op Schiphol

Je kunt je auto op Schiphol ook laten parkeren. Valet Parking is beschikbaar bij de vertrekhal. De balie van de Valet Parking service bevindt zich tussen vertrekhal 2 en 3. Je zet je auto hier voor de deur en levert je sleutel in bij de balie. Je auto wordt geparkeerd in een afgesloten overdekte parkeerplaats. Bij aankomst wordt je auto weer voor je opgehaald. Valet Parking op Schiphol dien je vooraf te reserveren.

Lang parkeren in de buurt van Schiphol

Inmiddels zijn er ook bedrijven die in de buurt van Schiphol goedkopere parkeeralternatieven aanbieden. Er zijn zowel overdekte als onoverdekte parkeermogelijkheden nabij Schiphol. Prijzen beginnen bij €35 voor 3 dagen en circa €50 voor een week. De meeste bedrijven werken met shuttle busjes om je van en naar Schiphol te brengen. Reserveren is doorgaans noodzakelijk. Een overzicht van bedrijven waar je kunt lang parkeren bij Schiphol vind je onder meer op lanparkerennabijschiphol.nl, langparkerenschiphol.net, parkerenluchthavenschiphol.nl, goedkoper parkeren schiphol, parkerenschiphol.nl, ParkerenSchipholVergelijker.com, parkerenschipholairport.com, schipholparkeren.nl en Parkos.com.

Parkeren op een particulier terrein in de buurt van Schiphol kan goedkoper zijn maar zoek het wel even uit. Hou er ook rekening mee dat je wat langer kwijt bent van en naar het parkeerterrein.