Schiphol de beste voor Britse zakenlieden

Schiphol is door Britse zakenreizigers verkozen tot winnaar van de Business Traveller Award in de categorie ‘Best Airport in Europe 2010’…

Schiphol is door Britse zakenreizigers verkozen tot winnaar van de Business Traveller Award in de categorie ‘Best Airport in Europe 2010’.

Schiphol ontving de prijs op de Business Traveller Awards ceremonie in Londen. De andere genomineerden in de categorie ‘Best Airport in Europe’ waren de luchthavens van Londen, München en Zürich.

Na thuismarkt Nederland is Groot-Brittannië de belangrijkste markt voor Schiphol. Alleen al in het eerste halfjaar van 2010 reisden ruim 3,1 miljoen passagiers uit Groot-Brittannië via Schiphol. “We zijn er bijzonder trots op dat de Britse zakenreizigers ons voor de 21e maal belonen met deze prestigieuze prijs. [..] We hebben in augustus de Holland Boulevard geopend, waar passagiers aangenaam kunnen verblijven, nieuwe energie opdoen en genieten van de Nederlandse kunst, cultuur en literatuur. Je kunt er een boek lezen of muziek luisteren in de Airport Library, de eerste bibliotheek ter wereld op een luchthaven”, aldus Coen Reinders van Schiphol.

In de komende winterdienst, die loopt van  31 oktober  2010 tot en met 26 maart 2011, zijn 7 luchtvaartmaatschappijen actief tussen Groot-Brittannië en Schiphol. Het betreft KLM, British Airways, BMI Baby, Cityjet, easyJet, Flybe, en  Jet2.com.  Vanaf Schiphol zijn er meerdere vluchten per dag naar 18 bestemmingen in Groot-Brittannië. In totaal zijn er meer dan honderd vluchten per dag naar het Britse continent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.