Ryanair verhoogt kosten voor bagage

Ryanair heeft aangekondigd om per 1 oktober 2009 haar tarieven voor het afhandelen van bagage te zullen verhogen.

Nu betaal je voor je eerste tas of koffer €10, dit wordt €15 per enkele reis. Voor je tweede en derde koffer betaal je nu €20 en dat wordt €35 voor je tweede koffer…

Ryanair heeft aangekondigd om per 1 oktober 2009 haar tarieven voor het afhandelen van bagage te zullen verhogen.

Nu betaal je voor je eerste tas of koffer €10, dit wordt €15 per enkele reis. Voor je tweede en derde koffer betaal je nu €20 en dat wordt €35 voor je tweede koffer.

Een derde koffer of tas kun je voortaan niet meer meenemen; Ryanair stelt een maximum in van twee koffers per persoon. Deze mogen wel zwaarder zijn dan nu het geval is: 15 kilo elk.

Let ook op dat je koffers niet te zwaar zijn want extra gewicht wordt in rekening gebracht en is niet goedkoop. Nu betaal je €15 voor overgewicht, dat wordt €20. Per kilo wel te verstaan.

Als je koffers meeneemt op je vlucht met Ryanair betekent dat dus een behoorlijke extra kostenpost. Vlieg je met één  koffer dan kost je dat €30 extra per retourvlucht, neem je twee koffers mee dan moet je zelfs €100 bijbetalen: €30 voor je eerste en €70 voor je tweede koffer.

Deze toeslagen gelden als je hebt geboekt via de website van Ryanair. Als je via een callcenter of via een luchthaven hebt geboekt betaal je nog meer.

De nieuwe regels gaan in per 1 oktober 2009. Volgens Ryanair is de maatregel genomen om mensen te stimuleren om met alleen maar handbagage te reizen. Dat maakt het afhandelen van vluchten voor Ryanair veel eenvoudiger.

Zie ook:
Ryanair vraagt €30 voor extra handbagage
Inchecken bij Ryanair alleen nog online
Afmetingen en regels handbagage

Één reactie op “Ryanair verhoogt kosten voor bagage”

Hallo, hoeveel kost het mij om 2 grote koffers van beide 20 kilo, en 1 handbagage van 10 kilo mee te nemen?

Groetjes Rosita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.