Ryanair verhoogt bagagekosten weer

Ryanair gaat de kosten voor het meenemen van koffers weer verhogen. Ook de boete voor het niet online inchecken gaat omhoog.

Per 15 december 2011 gaan de kosten voor het online inchecken van een eerste koffer met €5 omhoog naar €25. Per enkele reis. Dit tarief geldt in het hoogseizoen (juni t/m september en rond kerstmis), in het laagseizoen blijft het tarief €15 per enkele reis voor een koffer tot 15kg.

Als je niet online incheckt maar op de luchthaven gaat de boete hiervoor flink omhoog. In het laagseizoen gaan de kosten voor je eerste koffer omhoog van €35 naar €60, in het hoogseizoen stijgen de kosten zelfs van €40 naar €100.

Een tweede koffer is nog duurder. De kosten hiervoor in het laagseizoen gaan van €70 naar €105 en in het hoogseizoen van €80 naar €135. Per enkele reis natuurlijk.

Volgens Ryanair passen de verhogingen in hun beleid om passagiers zo min mogelijk bagage te laten meenemen.

Ook de boete voor het niet zelf uitprinten van je Boarding Pass gaat omhoog. Nu wordt op de luchthaven €40 gerekend, dat wordt in januari 2012 €60.

Altijd goed oppassen dus bij de ‘low cost’ maatschappijen. Check zelf op tijd online in, print zelf je boarding pass en neem geen extra dingen mee want anders worden je hoge extra kosten in rekening gebracht.