Rome is klaar met wangedrag toeristen

Het stadsbestuur van Rome gaat maatregelen nemen tegen vandalisme en wangedrag van toeristen.

Aanleiding zijn onder meer vernielingen aan historische gebouwen en fonteinen door Nederlandse voetbalhooligans. Ook schijnen er steeds meer buitenlandse toeristen de behoefte te voelen hun naam te vereeuwigen door deze in één van de historische gebouwen te krassen.

Daarom is de maat voor de Romeinen nu vol en komt het stadsbestuur van Rome met een aantal maatregelen. Het beschadigen van oude gebouwen mag niet meer. Dat was natuurlijk al zo maar nu gaat er streng op worden toegezien en worden er direct boetes uitgedeeld ingeval van overtreding.

Maar niet alleen vandalisme wordt aangepakt. Ook het respectloze en onbeschaafde gedrag van de massatoerist wordt aan banden gelegd.
Zo mag men voortaan niet meer eten in de buurt van historische gebouwen en kunstwerken. Dus geen BigMac meer op de rand van de Trevi fontein. En over de Trevi fontein gesproken. Pootjebaden in Romeinse fonteinen is nu ook uit den boze. Ook de muntjes in de fontein moet je gewoon laten liggen, zoals een Nederlander eerder deze maand bemerkte. Blijkbaar vond de man het een goed idee om zijn vakantiebudget wat aan te vullen met een greep uit de fontein. Dat lag daar toch maar en was in feite van niemand, niet waar? Daar denken de Italianen toch anders over en onze landgenoot zag zijn ondernemingszin met €550 beboet.

Op andere vergrijpen staan boetes van zo’n €250 en als je het al te bont maakt, kom je op een zwarte lijst en wordt je Rome uitgezet.
Dus, gedraag u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.