Transsiberië Express: met de trein van Moskou naar Beijing

Transsiberië Express: met de trein van Moskou naar Beijing

Maak de treinreis van je leven met de langste treinreis ter wereld van Moskou naar Beijing.
Bezoek het Kremlin, slaap in een Mongoolse yurt en beklim de Chinese muur.

Vertrekdata groepsreis 2020 op enkele zaterdagen van mei tot en met september. Individueel dagelijks mogelijk.
Je betaalt 25% nu en 75% pas een maand voor vertrek.

Transsiberië Express: met de trein dwars door Rusland, Mongolië en China

 
De reis per Transsiberië Express is een unieke ervaring. Een treinreis die je maar één keer in je leven maakt. Het is de langste spoorlijn ter wereld en de reis gaat over ruim 9000 kilometer spoor door 7 tijdzones van Moskou, dwars door Rusland, via Irkoetsk naar Ulaanbaatar in Mongolië, door China naar de bruisende hoofdstad Beijing. Terwijl je lekker in je coupé kunt onthaasten trekt langzaam het ene landschap na het andere aan je voorbij. Je hoeft nergens heen, je ziet de halve wereld en ontmoet bijzondere mensen die ook van een avontuur houden, of gewoon graag in een trein zitten.


Reisplan aanvragen Boek deze reis

Een reisplan aanvragen is eenvoudig geregeld en vrijblijvend.

Highlights van deze reis

 
 • Moskou, wandel over het Rode plein en bezoek het Kremlin en het Mausoleum van Lenin
 • Dé treinreis van Moskou naar Beijing met tussenstops over de Transsiberië en de Transmongolië Express
 • Siberië, stap uit in Irkutsk en bezoek het enorme Baikalmeer
 • Overnacht in een Yurt tussen de nomaden op de steppen van Mongolië
 • Beijing, beklim de Chinese muur en bezoek de Verboden Stad in Beijing
 • De reisbescheiden (met alle informatie over je reis en vlucht) ontvang je 4 weken voor vertrek.

Uitgebreide reisbeschrijving

 

Dag 1: Vlucht van Amsterdam of Brussel naar Moskou
Je vliegt in ongeveer drie uur naar Moskou. Transferspakket: In Moskou staat de transfer naar het hotel voor je klaar. Je overnacht in het Izmailova Gamma of Delta Hotel. Ontbijt is inbegrepen.

– Inclusief: hotel overnachting Gamma Delta Izmailova
– Transferspakket: transfer is inclusief

Dag 2: Moskou
‘s Ochtends maak je een stadstour met gids en ontdek je de meest bijzondere plekken in het prachtige Moskou. De middag kun je naar eigen inzicht besteden. Bezoek een museum, ga shoppen in één van de bijzondere winkelgalerijen van Moskou of ga heerlijk slenteren over het Rode Plein en vergaap je aan de prachtige bouwwerken van het Kremlin en het historische centrum van deze schitterende stad.

–  Inclusief: hotel overnachting Gamma Delta Izmailova
Excursiepakket: de vier uur durende stadstour door Moskou is inclusief bij het excursiepakket

Suggestie: boek aansluitend op de stadstour een metrotour met gids. Tijdens deze twee uur durende tour zie je mooiste stations van het beroemde metro netwerk van Moskou. Je ziet de kroonluchters en de de imposante marmeren stations. Als je klikt op reserveren kun je deze optie bijboeken.

Dag 3 – 6: treinreis Moskou – Irkutsk
De treinreis begint! Transferspakket: Er is een transfer van het hotel naar het station waar de trein vroeg in de middag vertrekt. Installeer je in je coupé en start met genieten. Eerst rij je nog een hele tijd door de buitenwijken van Moskou en zie je pas goed hoe groot deze stad is. Langzaam maar zeker verandert het uitzicht en wordt het groener en groener. Je rijdt door uitgestrekte vlakten, het Oeralgebergte, rivieren en ander natuurschoon en komt ruim 5000km verderop aan in Irkutsk.

De trein stopt onderweg een paar keer om lokale reizigers mee te nemen. Sommige stops zijn lang genoeg om de trein even te verlaten en het station te ontdekken of wat te kopen. Ook in de trein zelf kun je eten en drinken kopen en natuurlijk echt Russisch tafelen in het restauratierijtuig.
Standaard verblijf je in een 2e klas vierpersoons coupé. Als optie kun je kiezen voor meer luxe of privacy.

Transferpakket: naar het station, treinticket
– 4 overnachtingen in de trein incl. beddengoed

Dag 7 – 8: Irkutsk & Baikalmeer
Na vier dagen in de trein kom je aan in de Siberische stad Irkutsk. Transferspakket: Je wordt ontvangen op het station en je gaat per Maschrutka richting het enorme Baikalmeer. Tijdens de rit naar het Baikalmeer is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het Talsty openluchtmuseum. Later die ochtend kom je aan bij de oevers van het  Baikalmeer. Het Baikalmeer is het diepste meer ter wereld en een plek van een ongerepte schoonheid. Je overnacht in een sfeervol pension aan het Baikalmeer en je kunt proeven van versgevangen Omul, Siberische  zoetwaterharing. De volgende dag heb je de tijd om het Baikalmeer verder te ontdekken. Transferspakket: je wordt in de ochtend teruggebracht naar Irkutsk. Overdag heb je nog tijd om Irkutsk verder te ontdekken. Je kunt de hele dag doorbrengen in Irkutsk, een prachtige Russische stad met karakteristieke Russische huizen met houtsnijwerk. Irkutsk wordt door de Russen zelf het Parijs van Siberië genoemd.

Transferpakket: transfer naar het Baikalmeer en terug naar Irktusk
– 1 overnachting aan het Baikalmeer in een pension en 1 nacht homestay in Irkutsk
Excursiepakket: je kunt een stop maken bij het Taltsy openluchtmuseum

Dag 9: trein Irkutsk – Ulaanbaatar
‘s Ochtends vertrekt de trein richting Mongolië. De route van Irkutsk naar Ulaanbaatar is het eerste deel van de Transmongolië Express. De trein laat de bossen van Siberië achter zich en het landschap wordt weidser.  Het eerste deel van het traject voert langs het Baikalmeer, dat je bij ochtendgloren zult zien. Het uitzicht op de oneindig lijkende steppen en grasvlakten met glinsterende rivieren is adembenemend. In dit landschap wonen de traditionele nomaden van Mongolië met hun vee en hun Gers. Transferpakket: transfer naar het treinstation

– Inclusief: treinticket in de 2e klasse
Excursiepakket: wanneer je het excursiepakket bijboekt dan is de stadstour door Irkutsk inclusief.

Dag 10-11: Gorkhi-Terelj Nationaal Park 
Je komt ‘s ochtends aan in de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar. Transferpakket: Van het station ga je per transfer naar het Terelj Nationaal Park waar je twee nachten doorbrengt in een traditionele nomaden tent, een ger. De ger is de traditionele tent van de Mogoolse nomaden. De ger is gemaakt van vilt en in het midden staat een kacheltje. De toegang tot de ger is een houten deur die prachtig is versierd met houtsnijwerk en kleurrijke taferelen.

Transferpakket: transfer naar het Terelj National Park
– 2 nachten in een traditionele Nomaden Yurt met ontbijt, lunch en diner

Suggestie: maak je een jeeptour door Terelj (Jeep met chauffeur).  Tijdens deze ruim drie uur durende tour zie je het uitgestrekte landschap van Terelj National Park. Meestal is het mogelijk om op bezoek te gaan bij een lokale nomaden familie en een kijkje te nemen in de Yurt.

Dag 12: Ulaanbaatar
De Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar kenmerkt zich door een bijzondere mix van traditionele en moderne elementen. Tot het begin van de twintigste eeuw werd de stad gevormd door een paar verschillende nomadenkampen.
Pas rond 1900 werden de eerste stenen gebouwen neergezet en de stad begon pas echt te groeien toen zijn werd aangesloten op de Transmongolië spoorlijn. Nu is Ulaanbaatar een moderne stad met winkels en uitgaansgelegenheden.
De moeite waard in Ulaanbaatar is het Sukhabaatar plein met het Paleis van Cultuur, het gebouw van de Staatsopera en het grote Parlementsgebouw. Een andere aanrader is het voormalig winterpaleis van de Bogd Khan, de spirituele leider en laatste koning van Mongolië.

Transferpakket:: transfer van Terelj National Park naar Ulaanbaatar
– 1 overnachting in het Voyage plus hotel
Excursiepakket: boek je dit bij dan is de stadstour in Ulaanbaatar inclusief

Dag 13 – 14: trein Ulaanbaatar – Beijing
‘s Ochtends vroeg vertrekt de trein uit Ulaanbaatar voor het laatste deel van deze reis. De treinreis naar Beijing gaat dwars door de uitgestrekte en Gobiwoestijn en het uitzicht is prachtig. De opkomende zon verlicht de eindeloze woestijnvlaktes in talloze kleuren geel. Je slaapt in de trein in een 2e klas vierpersoonscoupé. De volgende morgen verandert het landschap en het wordt steeds groener en bergachtiger. De trein rijdt nu door China en komt een paar uur later aan in Beijing, het eindpunt van deze reis.

Transferpakket: transfer van je hotel naar het station, treinticket
– 1 overnachting in de Transmongolië express in een vierpersoonscoupe

Dag 14 – 16: Beijing
In Beijing aangekomen ga je naar het hotel. Wanneer je het transferpakket boekt wordt u op het station al ontvangen en naar het hotel gebracht. Als einde van deze prachtige reis ontdek je het indrukwekkende Beijing en kun je een excursie maken naar de Chinese Muur.
In Beijing kun je vele historische plaatsen bezoeken zoals de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede. Maar er zijn ook moderne attracties zoals het eigenzinnige CCTV gebouw dat is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.
En verder is er natuurlijk het hectische en chaotische Chinese leven in deze miljoenenstad. Er zijn talloze winkelcentra en eethuisjes waar je de meest fantastische authentieke Chinese gerechten kunt proeven.

Transferpakket: transfer van het station naar het hotel
– 3 nachten in het centraal gelegen Park View Hotel Beijing met uitzicht over de Verboden stad.
Excursiepakket: heb je een excursiepakket bijgeboekt, dan is op dag 15 een dagtour naar de Chinese Muur (incl. gids, entree, vervoer en lunch) inclusief

Suggestie: boek een dagtour naar het plein van de Hemelse Vrede, de Verboden stad inclusief lunch. Deze tour is een join-inn excursie.  Als je klikt op reserveren kun je deze optie bijboeken.

Dag 17: Beijing – Amsterdam of Brussel
Na je ontbijt komt een einde aan de reis. Na de bijna 10.000km spoor die je achter je hebt wordt het tijd om naar huis te vliegen. Transferpakket: In de lobby van het hotel wordt je ontvangen en ga je per transfer van het hotel naar het vliegveld van Beijing om naar huis te vliegen.

Transferpakket: transfer van hotel naar vliegveld, vlucht Peking – Amsterdam

Tijdens de reis
Tijdens je rondreis overnacht je 10 nachten in verschillende accommodaties, in hotels, een guesthouse aan het Baikalmeer en in een Mongoolse Yurt. Transfers tussen het vliegveld, de treinstations en de verschillende accommodaties worden geregeld als je kiest voor het transferpakket. De reisbescheiden ontvang je  vier  weken voor vertrek van de reis.

Daarnaast verblijf je 6 nachten in een 2e klas vierpersoonscabine van de trein. Het is mogelijk dat je deze cabine deelt met twee andere personen. De wagon  beschikt over een samovar  (handig voor thee, koffie of soep) en er is voldoende ruimte voor je bagage. In de coupe  is géén eigen wasgelegenheid. Aan het eind van iedere wagon vind je de gemeenschappelijke toilet/washokjes. Tijdens de treinreis zijn maaltijden niet inclusief, deze kun  je zelf mee te nemen of te kopen in de restauratierijtuigen. Tijdens de reis is er voldoende gelegenheid om uit te stappen en lokale producten te kopen. De trein stopt gemiddeld 4 tot 10 keer per dag en de wachttijd varieert van 2 tot 20 minuten.

Excursiepakket
Tijdens het boeken  kun je eenvoudig kiezen voor het  excursiepakket .

Stadstour van circa 4 uur door Moskou (dag 2) incl. Engelstalige gids, excl. entreegelden
Stadstour van circa 3,5 uur door het centrum van Irkutsk (dag 9) incl. Engelstalige gids, excl. entreegelden
Stadstour van circa 3,5 door Ulaanbaatar (dag 12) incl. Engelstalige gids, incl. entreegelden
Dagtour naar de Chinese Muur (dag 15) incl. Engelstalige gids, entreegelden, vervoer en lunch

Eerste klasse / privé coupé tijdens de treinreis

De eerste klasse of  een privé coupé in de tweede klasse wordt niet gedeeld met andere reizigers. Het geeft privacy gedurende de lange trajecten die  je in de trein overnacht.  Een upgrade naar de eerste klasse reserveer je eenvoudig tijdens het  boeken.

Direct boeken of reisplan opvragen

 

>Je kunt deze reis makkelijk een veilig afrekenen met iDeal. Je betaalt 25% nu en 75% pas een maand voor vertrek. Na je betaling ontvang je van ons een betalingsbevestiging per email.
>Deze reis kun je in termijnen betalen.
>Je kunt ook eerst een vrijblijvend reisplan opvragen
>Je boekt veilig onder garantie van de SGR en het Calamiteitenfonds


Accommodaties

 

De Transsiberië Express rijdt van Moskou in Rusland via Mongolië naar Beijing in China. Onderweg overnacht je in de trein of verblijf je in een aantal steden in een hotel, chalet of in een Mongoolse Yurt.

Stops

 

Moskou, Rusland

Irkutsk, Rusland

Listvianka, Rusland

Ulaanbaatar, Mongolië

Beijing, China


Bij deze reis is inbegrepen

 
 • Vlucht van Moskou naar Amsterdam en Beijing naar Amsterdam met KLM (rechtstreekse vlucht) t.w.v. €699
 • Overnachtingen gedurende de gehele reis
 • in de trein o.b.v. logies
 • in hotels, chalet aan het Baikalmeer met ontbijt
 • in de Yurt in Mongolië met ontbijt, lunch en diner
 • Treinticket Transsiberië Express in de 2e klasse
 • Upgrade naar 1e klasse is mogelijk tijdens boeken
 • Russische uitnodiging voor je visum
 • Reisbeschrijving voor de aanvraag van het visum voor Mongolie
 • Reisbeschrijving voor de aanvraag van het visum voor China

Exclusief
Visumkosten € 256. Opreis.nl kan het aanvragen van de benodigde visa voor je regelen. Het gaat om een visum voor Rusland, een visum voor Mongolië en een visum voor China.
Alle transfers tijdens de reis € 269
Denk aan het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering.
Houd rekening met dagelijkse uitgaven voor lunch en diner (ca. € 20 per dag).
Boekingskosten € 25.Bijzondere reizen, goed geregeld