Rondreis Oezbekistan

Rondreis Oezbekistan

Treed in de voetsporen van Marco Polo, ontdek prachtige moskeeën met gekleurde mozaïeken.


Deze reis kun je het hele jaar boeken.
De vertrekdata zijn van maart tot en met november.
Klik op 'reserveren' om je vertrekdatum en bouwstenen te kiezen
Meer informatie? Vraag een vrijblijvend reisplan aan

Rondreis Oezbekistan

 
Oezbekistan, het onontdekte land in centraal Azië spreekt vooral tot de verbeelding. Oude steden op de vroegere Zijde Route, prachtige moskeeën met gekleurde mozaïeken. Je treed in de voetsporen van Marco Polo en reist deels door het land per trein en je ontmoet de lokale bevolking. Tijdens een traditionele folklore show maak je kennis met de Oezbeekse cultuur.


Reisplan aanvragen Boek deze reis

Klik op 'reserveren' om je vertrekdatum en bouwstenen te kiezen
Meer informatie? Vraag een vrijblijvend reisplan aan

Highlights van deze reis

 
 • Maak kennis met de Oezbeekse cultuur
 • Reis over een stuk van de beroemde Zijderoute
 • Bezoek de mooiste steden: Samarkand, Buchara en Khiva
 • Diner in Bukhara onder het genot van een folklore show
 • Reis van Bukhara naar Khiva dwars door de Kyzyl-Kum woestijn
 • Samarkand en Tashkent, bezoek gezellige en kleurrijke bazaars

Uitgebreide reisbeschrijving

 

Dag 1: Vlucht van Amsterdam of Brussel naar Tashkent
Aankomst in Tashkent. Er is de gelegenheid om zelf de omgeving te verkennen.

Inclusief: hotel overnachting
Transferpakket: van het vliegveld naar het hotel

Dag 2: Trein Tashkent – Samarkand
Ontbijten in Tashkent en vervolgens met de trein om 08.00 naar Samarkand waar je om 10.20 aankomt. In Samarkand is er een sightseeing tour. Deze tour neemt je mee naar het mausoleum Gur-Emir, het Registan Ensemble, en de Sher Dor Madrassah. Een Madrassah is een school voor de Islam. Sher Dor is Perzisch voor leeuwen. Deze Madrassah is gebouwd in 1619 en was 17 jaar later klaar. De leider van de bouw was de architect Abdul Jabbar. Het gebouw is heel symmetrisch en Jabbar heeft er voor gekozen om veel mozaïek te verwerken in deze Madrassah.  Vervolgens gaat de tour naar de Tillya-Kari Madrassahs, en de Bibi Khanum moskee. Er is ook de mogelijkheid om de Samarkand bazaar te bezoeken. Na de lunch, niet inbegrepen, gaat de sightseeing tour verder naar de Shah-j-Zinda necropolis. Hierna is er een Stars above Samarkand† tour naar de Ulugbek sterrenwacht, en vervolgens naar de Ruins of Afrosiab, het archeologische reservaat. Afrosiab is een uitgegraven stad die je een beeld geeft van een unieke centraal Aziatische stad.

Inclusief: hotel overnachting
Transferpakket: van het hotel naar het treinstation
Excursiepakket: stadstour in Samarkand

Dag 3: Trein Samarkand – Bukhara
Na het ontbijt in Samarkand word je naar het treinstation gebracht om 11.20. De trein naar Bukhara vertrekt om 12.00. Om 15.00 kom je aan in Bukhara en word je naar het hotel gebracht.

Inclusief: hotel overnachting
Transferpakket: van het hotel naar het treinstation
Transferpakket: van het treinstation naar het hotel

Dag 4: Bukhara
Ontbijten in Bukhara en hierna een sightseeing tour in Bukhara zelf. De tour neemt je mee naar het Poi-Kalyan Ensemble, inclusief Minaret, een moskee, de Madrassah Miri-Arab, Emir-Alim-Khan Madrassah, de Taqi œtrading domes, dit is een handelsplaats, Kukeldash Madrassah, Nadir Divanbegi, de Magok-i-Attari moskee, en het Lyab-i-Haus. De Magok-i-Attari moskee wordt vaak geassocieerd met het middeleeuwse markt centrum van Bukhara. De oudtse overgebleven moskee van Bukhara is gelegen bij het Lyab-i-Haus complex. Deze moskee is gedecoreerd met inkervingen en schilderingen. Het meest opvallende aan zowel de Magok-i-Attari moskee als deze moskee, is dat ze asymmetrisch zijn.  Na de lunch gaat de tour verder naar Registan waar je de Ark vesting en Bolo-Hauz complex kunt zien. Vervolgens neemt de tour je me naar Ulugbeg, Abdul Aziz, het Ismael Samani mausoleum en de kluis van de Bukhara dynastie. De tour eindigt bij het Chashma-Ayub mausoleum. Dit monument is gebouwd in 1380 en is opgedragen aan de legendarische profeet Ayub. Het bijzondere aan dit mausoleum is dat het vaak is herbouwd gedurende de 14e eeuw. Naast een mausoleum is hier ook een heilige bron, wat direct gerelateerd is aan de betkenis van Chashma-Ayub, de bron van Job. Het Chashma-Ayub mausoleum bevind zich ver buiten het Ismail Samani park.  Na de tour is er een diner met folk show in Nodir Devonbeghi Madrassah.

Inclusief: hotel overnachting
Inclusief: Diner met folk show in Nodir Devonbeghi Madrassah
Excursiepakket: stadstour in Bukhara

Dag 5: Bukhara – Khiva
Na het inbegrepen ontbijt is er een sightseeing tour die je mee neemt naar de omgeving buiten Bukhara. Na aankomst bij het Bakhauddin Nakhshbandi Ensemble neemt deze tour je mee naar de Abdu`l Faiz Khan moskee, de Muzaffar Khan moskee, en naar Sitora-i-Mohi Khosa, dit was het laatste zomerverblijf van Bukhara Emir. Na deze tour is er de reis door de Kyzyl-Kum woestijn die je naar Khiva brengt. Onderweg stop je nog bij de rivieroever van Amu-Daria, de oude Oxus. Je komt laat in de middag aan in het hotel in Khiva.

Inclusief: hotel overnachting
Excursiepakket: omgeving van Bukhara
Transferpakket: naar het hotel in Khiva

Dag 6: Khiva
Na het ontbijt is er een sightseeing tour in Khiva. Deze tour gaat langs het Kunya-Ark vesting, inclusief Kurinish Khana. Kunya-Ark betekent de bemuurde stad. Het is de citadel die diende als verblijf voor de Khan van Khiva.  Vervolgens kom je bij het Mohammed-Amin-Khan Madrassah, en de Islam Khodja Minaret. Hierna neemt de tour je mee naar het Palvan-Kari complex, het Abd Al Bobo complex, het Rafanek Madrassah, Mohammed Rakim Khan, Amir-Tur Madrassah, en naar het Sho-I-Kalandar Bobo Mausoleum. Na de lunch gaat de tour verder naar het Mazary Sharif Madrassah, de Kheivak bron, het Uch Avlioli Mausoleum, ook bekend als het Drie Heiligen Mausoleum, de Juma moskee, het Kutluq-Murad Inaq Madrassah, het Pakhlavan Mahmoud mausoleum, het Tash Hauli (stenen tuin) paleis. Dit paleis is in opdracht van Alla Kuli Khan in de 19e eeuw. De binnentuin van het paleis diende voor yurts van nomaden, die Khan bezochten.  Vervolgens gaat de tour verder naar de Alla-Kuli-Khan, en de Arab Mohammed Khan Madrassahs.

Inclusief: hotel overnachting
Excursiepakket: stadstour in Khiva

Dag 7: Khiva – Urgench en vlucht naar Tashkent
Ontbijten in Khiva en vervolgens de transfer naar Urgench Airport. Je vliegt naar Tashkent om 09.35 en komt om 12.20 in Tashkent aan. Hierna word je naar het hotel gebracht en na de lunch is er een sightseeing tour in Tashkent. Deze tour gaat naar de Tashkent Metro, de katholieke Poolse kerk, en de Duitse kerk. De Poolse kerk is gebouwd op het stuk grond van de oude weduwe Mariam Bibi Narbaeva. Een priester heeft dit land van haar gekocht in 1905 en besloot een deel van de kerk er op te bouwen, wat nu bekend staat als het huis van de Poolse gemeenschap.  Vervolgens ga je naar het Kukeldash Madrassah, het Kaffal Shashi mausoleum, het Barak Khan Madrassah, en de moskee in de Khasty Imam straat. Hierna is er de mogelijkheid om de Chor-Su bazaar te bezoeken, dit is een handwerk markt.

Inclusief: hotel overnachting
Inclusief: vlucht naar Tashkent
Transferpakket: Transfer naar Urgench Airport
Excursiepakket: stadstour in Tashkent

Dag 8: Vlucht van Tashkent naar Amsterdam of Brussel
Na het ontbijt wordt je naar Tashkent Airport gebracht en vlieg je terug naar Amsterdam of Brussel.

Inclusief: hotel overnachting
Transferpakket: Transfer naar Tashkent Airport

Betalen

 

Je kunt deze reis makkelijk een veilig afrekenen via onze website met iDEAL of Bancontact / Mister Cash. Na je betaling ontvang je van ons een betalingsbevestiging per email.


Reisplan aanvragen Boek deze reis

Klik op 'reserveren' om je vertrekdatum en bouwstenen te kiezen
Meer informatie? Vraag een vrijblijvend reisplan aan

Route en stops

 

Tashkent: Le Grande Plaza ****
In Tashkent verblijf je in het 4 sterren hotel Le Grande Plaza. Het hotel is gelegen op 10 kilometer afstand van het vliegveld van Tashkent. Het ligt dicht bij de stad waardoor het Amir Temur plein en een winkelcentrum zijn makkelijk te bereiken zijn. Le Grande Plaza heeft 163 kamers, waarvan er 20 niet-roken kamers zijn. WiFi is beschikbaar in het hele hotel en elke kamer beschikt over een tv, mini bar, koelkast, thee en koffie apparaten en een haardroger.

Bukhara: Old City Hotel ***
In Bukhara verblijf je in het 3 sterren Old City Hotel. Dit hotel ligt in het hart van het oude centrum van Bukhara. Het hotel bevindt zich op 5 kilometer afstand van het vliegveld en het is slechts 5 minuten lopen naar het Lyabi-Hauz complex en andere monumenten. In alle kamers in dit hotel is airconditioning aanwezig, net als satteliet TV en een koelkast. Het is ook mogelijk in dit hotel een kluis te huren.

Samerkand: Zarina ***
In Samarkand verblijf je in het 3 sterren hotel Zarina. Het hotel ligt 5 minuten van het Registan Squareand Gur Emir Mausoleum en ligt in een residential district, ver van de rumoerige straten. Elke kamer in dit hotel beschikt over airconditioning. Er zijn ook kamers met een aparte badkamer, digitale internationale telefoonlijn en satteliet TV. Dit hotel heft 24 uur room service, een was service en een restaurant met een bar.

Khiva: Arhkonchi hotel **
In Khiva verblijf je in het 2 sterren Arkonchi Hotel. Dit hotel is gelegen in de binnenstad Ichan-Kala, waarin zich ook de Ata-Darvaza, Muhammad Amin Khan Madrassah, Kaltar Minaret en het Pakhlavan Mahmud mausoleum bevinden. Het hotel heeft een kasteeltuin in nationale stijl en een kleine tuin. Elk van de 40 kamers in het Arkonchi Hotel beschikt over een bad of douche, een mini-bar, een telefoon, en airconditioning.

Stops

 

Tasjkent
Oezbekistan

Bukhara
Oezbekistan

Samarkand
Oezbekistan

Khiva
Oezbekistan


Bij deze reis is inbegrepen

 
 • Vluchten van Amsterdam of Brussel naar Tashkent en terug t.w.v. €599
 • Overnachtingen gedurende de reis in *** hotels
 • Ontbijt gedurende de gehele reis
 • Alle transfers (8) tijdens de reis
 • Treinreizen (2) tijdens de reis
 • Diner & show in het Nodir Devonbeghi Madrassah
 • Sightseeing tours: in Samarkand, Bukhara,
  in de omgeving van Bukhara, in Khiva, en Tashkent
 • Vlucht van Urgench naar Tashkent
 • Uitnodiging vanuit Oezbekistan voor je visum
 • Je reist in een internationaal reisgezelschap

Exclusief
Denk aan het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering
Houd rekening met enkele uitgaven voor lunch en diner
Boekingskosten € 25


Reisplan aanvragen Boek deze reis

Klik op 'reserveren' om je vertrekdatum en bouwstenen te kiezen
Meer informatie? Vraag een vrijblijvend reisplan aan


Bijzondere reizen, goed geregeld