Rondreis Nepal

Rondreis Nepal

Maak een trekking door het adembenemende Himalayagebergte. Wandel door de jungle van Nepal en ontdek de betoverende steden Kathmandu en Bhaktapur. Leer de cultuur kennen door kennis te maken met een Napalese familie.

Avontuurlijke rondreis Nepal (16 dagen)

 
Ontdek de eeuwenoude cultuur, de hoge bergen en de jungle in het zuiden door een rondreis Nepal. Ervaar de hoogtepunten van Nepal. De Kathmandu Vallei met de prachtige koningssteden Kathmandu en Bhaktapur. Verblijf bij een Nepalese familie en spot wild in de jungle in het zuiden van Nepal. Maak een 5-daagse trekking in de Himalaya met prachtig uitzicht op de vele 7.000 en 8.000-duizenders.


Highlights van deze reis

 
 • Je ziet de hoogtepunten van Kathmandu
 • Een 5-daagse trekking in de Himalaya
 • Overnachting bij een lokale familie
 • Relaxen langs het Phewa-meer in Pokhara
 • Op avontuur in de subtropische jungle

Uitgebreide reisbeschrijving

 

Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Kathmandu
Vertrek vanaf Amsterdam of Düsseldorf naar Kathmandu.

Dag 2: Aankomst in Kathmandu
Aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu. Je wordt op de traditionele wijze welkom geheten. Vervolgens wordt je naar het hotel gebracht en krijg je al een goede indruk van de stad. De rest van de dag kun je bijkomen van de vlucht. Anderzijds is het mogelijk om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

Overnachting: Hotel Traditional Comfort

Dag 3: Hoogtepunten van Kathmandu
Met een Engelssprekende gids ga je de hoogtepunten van Kathmandu verkennen. We beginnen in de authentieke wijk Ason. Het is het hart van Kathmandu waar de Nepalezen inkopen doen. Hierna bezoeken we de stoepa Pashupatinath, ook wel de monkey tempel genoemd. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad en vallei. Vervolgens bezoeken we Pashupatinath waar de overledenen worden gecremeerd op de ghats langs de Bagmati-rivier. De laatste stop is de stoepa Boudhanath. Weliswaar een van de grootste stoepa’s van Azië.

Overnachting: Hotel Traditional Comfort

Dag 4: Kathmandu via Bhaktapur naar Panauti
Na het ontbijt verlaten we Kathmandu en rijden naar de andere koningsstad Bhaktapur. Deze stad is goed bewaard gebleven en doet middeleeuws aan. Smalle steegjes en prachtige stoepa’s zijn er te zien. Aangezien de stad op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat is het leuk om hier de ambachten te bekijken. Vervolgens rijden we naar het traditionele Newar en voormalige handelsdorp Panauti. Het ligt op de plaats waar zowel de Roshi Khola rivier als de Punnyamathi rivier samenkomen. Je overnacht bij een lokale familie in een homestay. Maak kennis met de familie en laat je rondleiden door dit authentieke dorp.

Overnachting : Community homestay

Dag 5: Panauti naar Pokhara
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van je gastgezin. Er staat een lange reisdag voor de boeg. We volgen vandaag grotendeels de Trisuli-rivier. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschappen en halverwege spot je de toppen van het Annapurna-gebergte. Optioneel is er de mogelijkheid om te raften op de Trisuli-rivier. De stad Pokhara ligt aan het Phewa-meer en op ongeveer 30 kilometer hemelsbreed van de besneeuwde bergtoppen van het Annapurna-gebergte. Bovendien met toppen boven de 7.000 meter hoogte. Vervolgens kun je de laatste inkopen voor de trekking doen.

Overnachting: Mount Kailash Resort

Dag 6: Pokhara via Nayapul naar Tikedhunga (1.525m)
We beginnen met de vijfdaagse trekking in het Annapurna-gebergte vandaag. Samen met een Engelssprekende gids en een drager voor de bagage ga je de bergen in. Na het ontbijt rijden we in ongeveer een uur naar het startpunt van de trekking. Vervolgens lopen we in ongeveer 3 tot 4 uur naar het dorpje Tikedhunga (1.525m). Het is een prachtige wandeling langs de rivier, door de bossen en onderweg zie je prachtige watervallen. Bovendien spendeer je de nacht in een theehuis.

Overnachting: Theehuis

Dag 7: Tikedhunga naar Ghorepani (2.810m)
Er staat een langere wandeling op het programma vandaag. Na een klim van 3.000 treden gaat het pad verder de bergen in. Je wandelt door imposante rododendronbossen en bereiken Ghorepani (2.810 meter) na ongeveer 6 tot 7 uur lopen. Het is zeker de moeite waard, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de toppen van de Himalaya. Een voorproefje voor wat je morgen gaat zien.

Overnachting: Theehuis

Dag 8: Ghorepani via Poon Hill naar Tadapani (2.630m)
In het donker lopen we naar de top van Poon Hill (3.210 meter). Hier is het mogelijk om de imposante zonsopgang te bewonderen. Vanaf hier heb je uitzicht over 18 bergtoppen, waaronder enkele bergtoppen hoger de 8.000 meter. Als de zon verder opkomt, lopen we terug naar het theehuis voor het ontbijt. We beginnen aan de afdaling en wandelen vervolgens 4 tot 6 uur naar Tadapani (2.630 meter).

Overnachting: Theehuis

Dag 9: Tadapani naar Ghandruk (1.940m)
Evenals de vorige dag dalen we vandaag verder af. We wandelen 4 tot 5 uur door een tropisch bos en lopen langs beekjes verder naar beneden. We verblijven in Ghandruk (1.940 meter). Dit is een traditioneel Gurung dorp waar je de cultuur en gewoonten van deze etnische groep in Nepal kunt bewonderen. Je hebt een prachtig uitzicht over de berg Fishtail, Annapurna South en Hunchuli. Evenals de vorige overnachtingen slaap je in een theehuis.

Overnachting: Theehuis

Dag 10: Ghandruk via Nayapul naar Pokhara
De laatste dag van de trekking is aangebroken. We dalen nog een klein beetje en lopen 4 tot 5 uur langs de rivier terug naar ons beginpunt. Vanaf hier staat een auto op ons te wachten en rijden we vervolgens terug naar Pokhara.

Overnachting: Mount Kailash Resort

Dag 11: Pokhara
Vandaag kun je bijkomen van de avonturen in de bergen en Pokhara op eigen gelegenheid gaan verkennen. Bijvoorbeeld een wandeling over de boulevard langs het meer of een klim naar de World Peace Pagoda. Ook is het mogelijk om te paragliden boven het Phewa-meer met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya. Kortom, genoeg om op eigen gelegenheid te ontdekken.

Overnachting: Mount Kailash Resort

Dag 12: Pokhara naar Chitwan
We laten het relaxte Pokhara achterons en rijden naar het laagland in het zuiden van Nepal. Aan het begin van de middag komen we aan in de jungle van Chitwan. De subtropische jungle is een paradijs voor natuurliefhebbers en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het dierenleven en de plantengroei zijn hier onvoorstelbaar rijk en gevarieerd. Bij aankomst in de accommodatie volgt er een briefing over het programma. Vervolgens bezoek je een traditioneel Tharu-dorp.

Overnachting: Community homestay

Dag 13: Chitwan Nationaal Park
In de vroege ochtend word je opgehaald om per boomstamkano de Rapti rivier af te zakken. Spot moeraskrokodillen en kleurrijke vogels vanuit de kano. Vervolgens staat een wandeling door de jungle op het programma samen met een gids. Dwars door de jungle en wie weet spot je een neushoorn of tijger. Bovendien ga je in de namiddag per jeep verder de jungle in en kan je nog meer dieren spotten.

Overnachting: Community homestay

Dag 14: Chitwan Nationaal Park naar Kathmandu
We laten de jungle achter ons en rijden terug naar Kathmandu. We komen daar aan het einde van de middag aan.

Overnachting: Hotel Traditional Comfort

Dag 15: Kathmandu naar Amsterdam
De laatste dag in Nepal is aangebroken. Afhankelijk van het tijdstip van de terugvlucht heb ik je tijd om bijvoorbeeld de Garden of Dreams te bezoeken of de toeristische wijk Thamel. Vervolgens wordt je naar de luchthaven gebracht.

Dag 16: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Amsterdam Schiphol. Het einde van je 16-daagse reis naar Nepal.

Afrekenen

 

Je kunt deze reis makkelijk een veilig afrekenen via onze website met iDEAL of Bancontact / Mister Cash. Na je betaling ontvang je van ons een betalingsbevestiging per email.


Foto's van de accommodaties

 

Tussenstops

 

Kathmandu

Bhaktapur

Panauti

Pokhara

Pokhara

Annapurna-gebergte

Chitwan


Bij deze reis is inbegrepen

 
 • Accommodaties op basis van logies en ontbijt, tenzij anders beschreven
 • Internationale vlucht Amsterdam-Kathmandu retour t.w.v. €850,-
 • 1 drager voor bagage per 2 personen (max 15kg)
 • Beschreven excursies inclusief entreegelden
 • Gekwalificeerde Engelssprekende tijdens excursies
 • Transfers zoals beschreven
 • Hotels zoals genoemd in het reisplan of vergelijkbaar

Exclusief
Visumkosten
Boekingskosten
Maaltijden tijdens de trekkingBijzondere reizen, goed geregeld