Rondreis Myanmar

Rondreis Myanmar

Bezoek het betoverende Myanmar. Bezoek de tempels en pagodes van Yangon en Bagan. Maak een trekking door de adembenemende natuur bij Kalaw. Vaar langs de drijvende huizen op het Inle meer en bewonder de gouden Boeddha in Mandalay.

Vertrekdata t/m juni 2020 elke week op maandag, woensdag en zondag.
Met uitzondering van 30 maart t/m 17 april.

Avontuurlijke rondreis van 14 dagen door Myanmar

 
Een rondreis door Myanmar is een avontuurlijke manier om de verschillende kanten van het land te ontdekken. Beleef de Birmese leefstijl in de hoofdstad Yangon en proef de lokale producten op de kleurrijke marktjes. Breng een bezoek aan de unieke stad Bagan, die bestaat uit duizenden tempels uitgestrekt over 40 vierkante kilometer. Leer meer over de cultuur van Myanmar en de verschillende bergstammen tijdens een bezoek aan Kalaw. Aan het Inle Meer kan je volledig tot rust komen en een kijkje nemen in de traditionele vissersdorpjes die op het water gebouwd zijn. Sluit de rondreis af in Mandalay, de boeiende stad met haar vele culturele bezienswaardigheden.


Highlights van deze reis

 
 • Yangon, bezoek het commerciële centrum, Boeddhistische tempels en kleurrijke markten
 • Kalaw, wandel langs de koloniale huizen, afgewisseld door gouden stoepa’s
 • Inle Meer, ontdek de traditionele vissersdorpjes en drijvende tuinen
 • Mandalay, bezoek de Mandalayheuvel en de vele bezienswaardigheden

Uitgebreide reisbeschrijving

 

Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Yangon
Aankomst in Yangon via een internationale vlucht en transfer naar het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden in Yangon. Yangon is de voormalige hoofdstad van Myanmar en staat bekend om zijn groene boulevards en architectuur.

Inclusief: hotel overnachting East Hotel
Transferpakket: van het vliegveld naar het hotel

Dag 2: Sightseeing in Yangon met gids
Na het ontbijt in het hotel staat in de ochtend een gids in de lobby klaar. Hier ontmoet je onze ervaren Engelssprekende gids om de hele dag samen Yangon te ontdekken. Bekijk Yangons stadscentrum, de Sule Pagoda, het Mahabandoola park en de Mayor’s (city) Hall. Bezoek het enorm liggende boeddhabeeld van Chaukhtatgyi en de omliggende boeddhistische kloosters. In de middag bezoek je het historische Strandhotel Yangon. Bezoek de Bogyoke Aung San Markt en ontdek de China town markt waar lokale producten, eten en de Birmese leefstijl te vinden is. Tot slot sluit je de dag af met het bezoeken van één van de wereldwonderen: de heilige 105 meter hoge Shwedagon Pagoda.

Inclusief: hotel overnachting East Hotel
Excursiepakket: stadstour in Yangon

Dag 3: Vrije dag in Yangon, avondtrein richting Bagan
Na het ontbijt in het hotel kan je genieten van een vrije dag en zelf op ontdekkingstocht gaan. Het is mogelijk om één van onze interessante extra excursies te volgen. In de middag zal de chauffeur je ophalen in de lobby van het hotel, en afzetten bij het Yangon Central Railway Station. Geniet van de prachtige treinreis naar de historische stad Bagan. In een slaapwagon verblijf je de nacht in de trein.

Transferpakket: van het hotel naar het treinstation

Dag 4: Aankomst in Bagan
In de ochtend kom je aan in Bagan. Bagan ligt aan de oevers van de Ayeyarwady (Irrawaddy) rivier en is bekend om haar vele Boeddhistische tempels, pagodes, stoepa’s en ruïnes. Bij aankomst staat de chauffeur te wachten die je naar het hotel brengt. Verder is de dag vrij te besteden. Het is mogelijk om zelf de stad te ontdekken of je aan te sluiten bij onze extra excursies.

Inclusief: hotel overnachting Bawgatheidhi Hotel
Transferpakket: van het treinstation naar het hotel

Dag 5: Sightseeing in Bagan met gids
Na ontbijt in het hotel staat in de ochtend een Engelssprekende gids te wachten. Je brengt onder andere een bezoek aan de lokale markt Shwezigon Pagoda, het paradepaard van Bagan, Htilominlo tempel en Nathaukkyaung klooster. Verdere bezienswaardigheden die voorbijkomen zijn Ananda tempel, ook wel bekend als het kroonstuk van Bagan. Ook de Gubyaukgyi tempel, Manuha en Dhamayangyi tempel, Thatbyinnyu tempel en Sulamani tempel komen aan bod. Daarnaast zal er een Bagaanse lakwerk workshop plaatsvinden en wordt de dag afgesloten met een bezoek aan een van de grotere tempels. Hier beleef je de magische ervaring van de zonsondergang over Bagan.

Inclusief: hotel overnachting Bawgatheidhi Hotel
Excursiepakket: stadstour Bagan

Dag 6: Vrije dag in Bagan
Na ontbijt in het hotel is het tijd om te genieten van een vrije dag in Bagan. Het is mogelijk om zelf de stad te verkennen of om mee te gaan met één van onze extra excursies. De chauffeur brengt je aan het eind van de middag naar het busstation. Vanaf hier zal je de nachtbus naar Kalaw nemen.

Transferpakket: van het hotel naar het busstation

Dag 7: Aankomst in Kalaw
In de ochtend komt de nachtbus aan in Kalaw. Hier staat een gids te wachten die je naar het hotel brengt. In de middag is er een wandeltour richting de oude katholieke kerk op de berg. Ook is hier het in 1918 gebouwde treinstation te bezichtigen. Daarnaast kan je hier Nee Paya zien, gewoven bamboe bedekt met stof die in lak is gedompeld.

Inclusief: hotel overnachting 360 Kalaw Hotel
Transferpakket: van het busstation naar het hotel
Excursiepakket: wandeltour in Kalaw

Dag 8: Kalaw trekking
Na een vroeg ontbijt in het hotel ga je met een transfer naar Tha Yet Pu. Deze rit brengt je buiten de toeristische routes naar de schilderachtige omgeving. De ochtendwandeling is grotendeels vlak en de tour neemt je mee naar het dorp Kan Par Ni. Hier wordt een kopje thee gedronken en is er tijd om rond te kijken in de omgeving. De trek gaat door met een vlakke wandeling. Na een uur wandelen kom je aan in Su Pan Inn. Dit charmante dorpje met prachtige omgeving is de ideale plek voor de lunch. Na de lunch gaat de tocht verder met een half uur lange vlakke wandeling naar Chaung Par dorp. Hierna gaat het pad stijl omhoog richting Wa Gyi Myuang voor ongeveer twee uur. Dit is een mooie avontuurlijke wandeling die zeer de moeite waard is. Bij aankomst is er tijd om te genieten van het landschap en een kleine rondwandeling te maken om meer te leren over het dorp en leefgewoontes. In de avond staat er een lokaal gekookte maaltijd klaar voordat je de nacht doorbrengt in een guesthouse of klooster. (De totale wandel tijd is 5-6 uur waarvan 70% vlak en 30% stijgend of dalend is).

Inclusief: hotel overnachting Guesthouse of klooster
Transferpakket: van het hotel in Kalaw naar naar Tha Yet Pu.
Excursiepakket: wandeltour in Kalaw

Dag 9: Aankomst aan het Inle meer
Terwijl het dorpje ontwaakt maak je je klaar voor een ochtendwandeling. De wandeling begint met een uurtje afdalen naar het dorp Kyauk Nget. Hier is er tijd voor een theepauze en is er de mogelijkheid om meer te leren over de mensen en de cultuur van de bergbewoners rondom het Inle meer. Na de pauze gaat de tocht heuvelafwaarts verder naar de rand van het meer en is de verwachte aankomst rond de middag in een dorpje genaamd Khaung Daine. Hier gaan we lunchen om vervolgens per boot terug te gaan naar het hotel. (De totale wandeltijd is 4-5 uur en volledig bergafwaarts).

Inclusief: hotel overnachting Sky Lake Resort
Excursiepakket: wandeltour rondom het Inle meer

Dag 10: een dag rond Inle meer
Na ontbijt in het hotel is er een bootcruise over het Inle meer. De cruise brengt je langs de drijvende dorpjes en drijvende tuinen. Ook is het mogelijk om de Int har techniek van beenroeien en traditionele vistechnieken te zien. Verder brengt de cruise je langs de beroemde PhaungDawOo Pagode en kan je genieten van een tocht door de irrigatiekanalen naar het Indien Pagode complex.

Inclusief: hotel overnachting Sky Lake Resort
Excursiepakket: bootcruise op het Inle meer

Dag 11: Vrije dag bij het Inle meer
Vandaag heb je een vrije dag te besteden rondom het Inle meer. Je kan zelf op ontdekkingstocht gaan of één van onze extra excursies volgen. Aan het einde van de middag staat de schipper in de lobby van het hotel klaar om je op te halen. Per boot kom je aan in Nyaung Shwe Jetty om vervolgens de nachtbus naar Mandalay te nemen.

Transferpakket: van het hotel naar het busstation

Dag 12: Aankomst in Mandalay
In de vroege ochtend kom je aan in Mandalay. Hier staat onze gids klaar om je naar het hotel te brengen. Na aankomst volgt er een bezoek aan de oude hoofdstad en het Mahamuni Gouden Boeddha beeld. In Amapura staat één van de grootste kloosters met meer dan 1200 boeddhistische monniken en de 1.2 km lange U Bein brug. Het dorp is bekend door van het weven van zijde. Met een rit door Mandalay ontdek je de arbeiderswijk voor marmerbewerking en goudsmeden. Na de tour is er tijd om even bij te komen en te genieten van wat vrije tijd. In de middag breng je een bezoek aan Ku Tho Daw Pagode, die ook bekend staat als ’s werelds grootste boek. De tour gaat verder naar het Gouden paleis klooster, dat ooit onderdeel was het paleiscomplex waar koning Mindon woonde. In de avond krijg je een adembenemend panorama te zien vanaf Mandalay heuvel.

Inclusief: hotel overnachting Amazing Hotel Mandalay
Transferpakket: van het busstation naar het hotel
Excursiepakket: stadstour in Mandalay

Dag 13: Vrije dag in Mandalay
Deze dag kan je vrij besteden in Mandalay. Het is mogelijk om zelf op ontdekkingstocht in Mandalay te gaan of je aan te sluiten bij één van onze extra excursies.

Inclusief: hotel overnachting Amazing Hotel Mandalay

Dag 14: Mandalay – Amsterdam of Brussel
Op de laatste dag van de reis kan je genieten van ontbijt in het hotel waarna je tot de vertrektijd vrije tijd hebt. Op deze dag vlieg je terug naar Amsterdam.

Transferpakket: van het hotel naar het vliegveld

Afrekenen

 

Je kunt deze reis makkelijk een veilig afrekenen via onze website met iDEAL of Bancontact / Mister Cash. Na je betaling ontvang je van ons een betalingsbevestiging per email.


Foto's van de accommodaties

 

Tussenstops

 

Yangon

Bagan

Kalaw

Inle Lake

Mandalay


Bij deze reis is inbegrepen

 
 • Hotelovernachting in twin/double sharing kamer met ontbijt
 • Overnachtingen in de genoemde hotels of vergelijkbaar
 • Al het binnenlandse vervoer en tours beschreven in het programma
 • Excursies in Yangon, Bagan, Kalaw, Inle meer en Mandalay
 • Vluchten van en naar Amsterdam (t.w.v. € 799)
 • Alle entreegelden beschreven in het programma
 • Ervaren Engelssprekende gidsen tijdens de beschreven tours
 • Wandelen van Kalaw naar Inle meer incl. maaltijden en overnachting
 • Yangon-Bagan via trein, BaganKalaw & Nyaung Shwe (Inle meer)-Mandalay met een bus

Exclusief
Visumkosten
Boekingskosten €25Bijzondere reizen, goed geregeld