Rondreis Armenië en Georgië

Rondreis Armenië en Georgië

Aan de rand van Europa, op de grens met Azië vind je Georgië en Armenië. Reis in 11 dagen dwars door de Kaukasus en trek vanaf Yerevan via verscholen dorpjes met oude kerkjes over heuvels met wijnranken naar Tblisi.

De vertrekdata zijn van april tot september 2018.
Deze reis kun je het hele jaar boeken.
Klik op 'reserveren' om je vertrekdatum en bouwstenen te kiezen
Meer informatie? Vraag een vrijblijvend reisplan aan

Rondreis Armenië en Georgië

Tijdens deze reis maak je kennis met de prachtige cultuur, natuur, en architectuur van Armenië en Georgië. Je bezoekt vele kathedralen en komt zo in aanraking met de religieuze geschiedenis van beide landen. Ook is er de mogelijkheid om een markt te bezoeken en op je vrije dag zelf de omgeving te verkennen.

Bij deze reis is inbegrepen

 • Vlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Yeravan
 • Vlucht vanaf Tblisi naar Amsterdam of Brussel
 • Accommodatie in goede 3* hotels
 • Ontbijt (8) gedurende de gehele reis
 • Geen visumplicht (Nederland en België)
 • Alle transfers tijdens de reis
 • Alle entree tickets voor musea en kathedralen
 • Dagelijks een fles water per persoon
 • Transfer van het hotel naar het vliegveld in Tbilisi
 • Je reist in een internationaal gezelschap (12 pers)

Exclusief
Georgië en Armenië zijn visumvrij, je hebt dus geen visumkosten en geen gedoe
Denk aan het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering
Houd rekening met kleine uitgaven voor lunch en diner op de dag van vertrek (€ 20 pp)


meer informatie Reserveren

Klik op 'reserveren' om je vertrekdatum en bouwstenen te kiezen
Meer informatie? Vraag een vrijblijvend reisplan aan

Highlights van deze reis

 • Je komt heel dichtbij de eeuwenoude cultuur van Georgië en Armenië
 • Boek een wijntour en proef Georgische wijn in een 300 jaar oude wijnkelder

Uitgebreide reisbeschrijving

Dag 1: Aankomst in Yerevan
Aankomst op het Zvartnots International, het vliegveld van Yeraven Hier heb je de mogelijkheid om je medereizigers en de reisleiding te ontmoeten. Daarna wordt je naar je hotel gebracht.

– Inclusief: Transfer naar hotel

Dag 2: Yerevan stadsrondleiding – Echmiadzin – Zvartnots
‘s Ochtends ontmoet je de gids en begin je aan de stadsrondleiding op het Republic plein, ontworpen door de architect Alexander Tamanian. De rondleiding brengt je langs Cascade, Victory Park, het Opera House, het Freedom plein en het Swam meer. Ook breng je een bezoek aan Tsitsernakaberd. Vervolgens wandel je door het Memorial park en het museum van de slachtoffers van de genocide. Na een bezoek aan dit museum word je naar Echmiadzin gebracht: de plek waar de enige Begotten geleefd hebben. Het heilige Echmiadzin is hét spirituele centrum van Armenië en één van de meest bekende Christelijke centra wereldwijd. Na de rondleiding ga je terug naar Yerevan. Onderweg maak je een tussenstop bij de ruines van Zvartnots tempel: de parel van de 7e eeuwse architectuur. Deze ruines staan op de UNESCO wereld erfgoed lijst.

– Inclusief: Ontbijt
– Entreeprijzen tijdens de stadtour
– Overnachting in Yerevan

Dag 3: Yerevan – Garni – Geghard – Vernissage
Je dag begint met een bezoek aan de Garni tempel. Deze citadel en heidense tempel vormen een pittoresk monument van het Hellenistische tijdperk en zijn tevens een indrukwekkend stuk oude Armenische architectuur. Gelegen richting het noordoosten van Garni, stroomopwaarts de Azat rivier, ligt een middeleeuws Armenisch monument: Het Geghard klooster. Ook dit monument is obgenomen in de UNESCO wereld erfgoed lijst. Het Geghard klooster is een kenmerkend meesterwerk van de 13e eeuwse Armenische architectuur. Sommige kerken van het complex zijn gehouwen uit één grote rots. Nadat je dit klooster hebt bezocht word je teruggebracht naar Yerevan. Hier kun je de openlucht markt van Vernissage bezoeken die vol staat met honderden verkopers. Hier worden onder andere houtsnijwerken, antiek, kanten werkjes, en hand-geknoopte wollen tapijten en andere traditionele tapijten, kilims, verkocht, een specialiteit uit de Kaukasus.

– Inclusief: Ontbijt
– Entreeprijzen tijdens de stadtour
– Overnachting in Yerevan

Dag 4: Yerevan – Khor Virap – Noravank – Yerevan
’s Ochtends vertrek je naar het Khor Virap klooster, gelegen in de Ararat vallei tegen de bijbelse Ararat berg, waar Noah’s ark voor ankder lag. De betekenis van Khor Virap is gelinkt aan Gegory de verlichter. Hij is degene die Armenië kennis heeft geïntroduceerd aan het Christendom. Nu is het een bedevaartsplek dat elk jaar zowel toeristen als bewoners trekt. Na het bezoek aan deze plek ga je naar het Noravank klooster, het religieuze en culturele centrum van de 13e eeuw. Het ligt in een nauwe bergpas die bekend staat om zijn lange, baksteen rode kliffen. Deze bergpas ligt recht tegenover het klooster. Duizenden bezoekers bezoeken dit klooster om te kunnen genieten van de architectuur, maar ook vanwege de geschiedenis en omdat het zo mooi opgaat in de natuur. Na het bezoek aan het Noravank klooster word je teruggebracht naar het hotel.

– Inclusief: Ontbijt
– Entreeprijzen tijdens de stadtour
– Overnachting in Yerevan

Dag 5: Yerevan – Sevan meer – Haghpat – Sadakhlo grens – Tbilisi
Je vertrekt vroeg in de ochtend naar het Sevan meer, ongeveer 110 kilometer ten noorden van Yerevan. Dit meer is één van de grootste zoetwater bergmeren ter wereld. Het mooie landschap en kristalhelder water bieden een goede gelegenheid om even uit te rusten. Het Sevan meer staat ook bekend om zijn schiereiland en middeleeuswe kerken complex, gebouwd in 874. Het uitzicht over het meer en de groene khachkars (Kruizen) is zeker de moeite waard de vele trappen op te klimmen. Wat je hier ook kan zien zijn de Haghpat complexen (gebouwd in 976 na Christus). Deze complexen zijn middeleeuwse bouwwerken en opgenomen in de UNESCO wereld erfgoed lijst. Na het bezoek aan deze rustgevende plek word je naar Sadakhlo gebracht: de grens van Armenië en Georgië. Hier wissel je van gids en word je naar het hotel in Tbilisi gebracht.

– Inclusief: Ontbijt
– Entreeprijzen tijdens de stadtour
– Transfer naar hotel in Tbilisi
– Overnachting in Tbilisi

Dag 6: Tbilisi stadsrondleiding
Nadat je ontbeten hebt krijg je een rondleiding door Tbilisi. Tijdens de rondleiding word je meegenomen naar de oude stad. Hier kun je een glans van de geschiedenis van de stad zien door simpelweg door de nauwe straatjes van de stad te lopen en de religieuze en eeuwenoude architectuur te bewonderen. Verscheidene religieuze gebouwen zoals kerken, synagoges, moskees en 19e eeuwse huizen met gekleurde balkonnen zul je hier aantreffen. Na de oude stad ga je naar het zwavelbad, dit heeft een geweldige indruk achtergelaten bij zowel Pushkin en Lermontov, als bij Dumas. Dit zwavelbad is het einde van de oude stad. Hierna ga je naar het nationale geschiedenis museum van Georgië, mits het geen maandag is. Na een bezoek aan het museum maak je een wandeling langs Rustaveli Avenue: de hoofdstraat in Tbilisi.

– Inclusief: Ontbijt
– Entreeprijzen tijdens de stadtour
– Overnachting in Tbilisi

Dag 7: Tbilisi – Mtskheta – Gori – Kutaisi
Je vertrekt naar de oude hoofdstad en tegelijk het religieuze centrum van Georgie: Mtskheta (3000 jaar oud). Hier ga je naar de Jvari kerk (6e eeuw) en de Svetitskhoveli cathedraal (11e eeuw), waar de gewaad van Christus begraven is. Zowel Jvari als Svetitskhoveli zijn UNESCO wereld erfgoed plaatsen. Nadat je de kerk en de cathedraal bezocht hebt, ga je naar Gori: het hart van de Kartli regio. Je bezoekt ook Uplistsikhe Cave Town (1e millennium voor Christus). Uplistsikhe is de plaats waar de Grote Zijderoute vroeger langs kwam. Dit is een oud en interessant complex met woonwijkjes, wijnkelders, bakkerijen, een basilica kerk gehouwen uit steen, en zelfs een antiek theater. Nadat je dit stadje hebt bezocht ga je naar het huis van Stalin, waar de mogelijkheid is om foto†™s te maken. Hierna word je naar de imereti provincie in west Georgië gereden, deze provincie is heel anders vergeleken met de Kartli provincie in oost Georgië. Hier vind je vele bronnen, groene velden en mooie tuinen. Je komt aan in Kutaisi, één van de grootste steden in Georgië. Kutaisi is een antieke stad van meer dan 3000 jaar oud. Je dineert en overnacht in een gasthuis met privé faciliteiten

– Inclusief: Ontbijt
– Eventuele entreeprijzen tijdens de stadsrondleiding
– Transfer naar Kutaisi
– Overnachting in ene gasthuis in Kutaisi

Dag 8: Kutaisi – Akhaltsikhe
‘s Ochtends bezoek je samen met de gidsen de historische trekpleisters in Kutaisi: De Gelati cathedraal (12e eeuw), één van de eerste academies in Europa, en de Bagrati cathedraal (11e eeuw). De Gelati en Bagratie cathedraal zijn beide UNESCO wereld erfgoed plaatsen. Na het bezoek aan de cathedralen rijd je naar Akhaltsikhe en bezoek je Rabat.

– Inclusief: Ontbijt
– Entreeprijzen tijdens de stadsrondleiding
– Transfer naar Akhaltsikhe
– Overnachting in Akhaltsikhe

Dag 9: Akhaltsikhe – Vardzia – Paravani meer – Tbilisi
‘s Ochtends vertrek je naar Vardzia. Deze grotten-stad is in de 12e eeuw gebruikt en één van de highlights in van deze reis. Het stadje ligt aan de oever van de Mtkvari rivier. Vroeger waren er rond de 3000 grotten. In één van de rotsen is een kerk gehouwen waarin je fresco’s kunt bekijken uit de 12e eeuw. Het complex heeft ook woonwijkjes, kleine kerkjes, eetkamers, wijnkelders, een apotheek, etc. Na het bezoek aan Vardzia bezoek je de vesting van Khertvisi (10e eeuw). Daarna word je naar Tbilisi gebracht en onderweg stop je bij het prachtige Paravani meer.

– Inclusief: Ontbijt
– Entreeprijzen tijdens de stadsrondleiding
– Transfer naar Tbilisi
– Overnachting in Tbilisi

Dag 10: Vrije dag, eventuele rondleidingen op aanvraag
Vandaag heb je een vrije dag, er zijn geen geplande rondleidingen en er is geen gids. Je overnacht in Tbilisi.

Suggestie: ga mee met een dagtour naar het Kakheti wijngebied. Deze tour gaat via Sighnaghi, een versterkt dorpje met een fantastisch uitzicht op de Kaukasus naar een lokale boer met een 300 jaar oude wijnkelder. Je proeft hier typische Georgische wijn en je ziet hoe de traditionele Georgische Shaslick wordt gemaakt. Hierna bezoek je het Gremi Architectural Complex dat stampt uit de 16e eeuw waarna je terug reist naar Tblisi.

– Inclusief: Ontbijt
– Overnachting in Tbilisi

Dag 11: Vertrek
Je wordt vandaag naar het vliegveld gebracht en vertrekt naar huis!

– Inclusief: Ontbijt

Afrekenen

Je kunt deze reis makkelijk een veilig boeken en afrekenen via onze website met iDEAL of Bancontact / Mister Cash. Na je betaling ontvang je van ons een betalingsbevestiging per email.


meer informatie Reserveren

Klik op 'reserveren' om je vertrekdatum en bouwstenen te kiezen
Meer informatie? Vraag een vrijblijvend reisplan aan

Route en stops

Stops

Yerevan, Armenië

Kutaisi, Imereti, Georgië

Tbilisi, Georgië

Gudauri, Mtscheta-Mtianeti, Georgië


meer informatie Reserveren

Klik op 'reserveren' om je vertrekdatum en bouwstenen te kiezen
Meer informatie? Vraag een vrijblijvend reisplan aan


Bijzondere reizen, goed geregeld