‘Reizen goedkoper in het buitenland’

Volgens de consumentenbond kan het veel voordeliger zijn om je reis in het buitenland te boeken en niet in Nederland.

Er werd onderzoek gedaan naar de verschillen in prijs voor het boeken van een reis in Nederland of in het buitenland…

Volgens de consumentenbond kan het veel voordeliger zijn om je reis in het buitenland te boeken en niet in Nederland.

Voor de Consumentenbond reisgids van november werd onderzoek gedaan naar de verschillen in prijs voor het boeken van een reis in Nederland of in België of Duitsland.

Uit het onderzoek bleek dat veel reizen in het buitenland veel goedkoper worden aangeboden dan in Nederland. Sommige verschillen liepen volgens de bond op tot bijna €500. Dat zijn wel bedragen om even wat moeite voor te doen.

Een voorbeeld van verschillende prijzen waren de aanbiedingen voor treinreizen van Amsterdam naar Berlijn. Volgens de bond is een treinkaartje bij Deutsche Bahn €100 goedkoper dan bij de NS. Dat heb ik dan maar eens uitgezocht. Bij mij was NSHispeed juist goedkoper en wel €70, maar de prijzen voor treinen zijn erg afhankelijk van het tijdstip en de dag die je gaat. Het kan geen kwaad het in elk geval even te vergelijken.

Ook bij verschillende pakketreizen vond de Consumentenbond grote verschillen. Bij een reis was het verschil zelfs bijna €500. Ook hier lijkt het dus geen kwaad te kunnen ook even op de buitenlandse site van je reisbureau te kijken. Kijk bij vliegreizen dan ook goed wat de luchthaven van vertrek is. Misschien loont het niet eerst naar een ver vliegveld te moeten reizen.

Als reden voor de prijsverschillen wordt aangevoerd dat in Nederland de reserverings- en boekingskosten hoger liggen. Dat lijkt me niet de enige verklaring te kunnen zijn bij zulke grote verschillen. Feit blijft dat het dus kan lonen om te kijken of je je reis goedkoper kunt boeken in het buitenland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.