Reizigersdiarree

Als reiziger kun je tijdens je reis te maken krijgen met diarree. Reizigersdiarree wordt veroorzaakt door ziektekiemen die je via besmet drinken of voedsel  binnenkrijgt.

Reizigersdiarree houdt in dat je binnen 24 uur meer dan drie keer dunne ontlasting hebt gehad.  Het gevaar van reizigersdiarree is dat je er van kunt uitdrogen. Als je op reis last hebt van diarree is het zaak om goed te blijven drinken en, indien mogelijk, ook te blijven eten. Als je erge diarree hebt kun je ORS gebruiken. Dit is een poeder met zouten en suikers dat je in water oplost en opdrinkt. Ook kun je stopmiddelen gebruiken: lees de bijsluiter.

Je kunt reizigersdiaree krijgen van eten of drinken dat besmet is met ziektekiemen die de diaree veroorzaken. De kans om reizigersdiarree op te lopen is groter in warme landen en onder primitieve omstandigheden. Maar dat betekent niet dat je op andere plekken geen reizigersdiarree kunt oplopen.

Om reizigersdiarree te proberen te voorkomen is het zaak dat je hygiënisch bent. Was vaak je handen of gebruik een desinfecterende handgel. Drink alleen flessenwater en vermijd ijsklontjes en eten dat met water in aanraking is geweest zoals sla. Het eten moet goed verhit en doorbakken zijn.

De informatie op deze pagina is opgesteld in samenwerking met Drs. T.B. van Witsen van de Schinkelapotheek te Amsterdam. Deze informatie is geen gezondheidsadvies en op deze pagina is onze disclaimer van toepassing. Raadpleeg bij medische vragen altijd een arts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.