Beste reistijd Kirgizië

Reistijd Kirgizië

Beste reistijd voor Kirgizië
Ben je een rondreis door Kirgizië aan het plannen? Denk dan goed na in welke periode van het jaar je de reis gaat maken. Kirgizië kent namelijk warme zomers en koude winters. Om optimaal van je reis te genieten wil je natuurlijk goede weersomstandigheden treffen. Lees hieronder in welke maanden je het beste naar Kirgizië kan reizen.

Klimaat in Kirgizië
Kirgizië heeft een landklimaat en kent duidelijk een beste reistijd. De temperaturen kunnen per stad erg verschillen vanwege het berg- en heuvellandschap van Kirgizië. Zo kan het in Bishkek (800 meter hoogte) een stuk warmer zijn dan rondom het Yssuk Kul meer (1600 meter hoogte). Tussen april en oktober kan je erg aangenaam reizen naar Kirgizië. In de maanden april en mei begint de temperatuur en natuur na een strenge winter weer op te krabbelen. De gemiddelde temperatuur ligt in die periode tussen de 18 en 25 graden. Vanaf de maand mei neemt de kans op regenval erg af. In de zomerperiode tot aan de winter regent het bijna niet in Kirgizië. In de maanden september en oktober begint de natuur in Kirgizië zich langzaam klaar te maken voor de strenge winter. De temperaturen beginnen in september en oktober langzaam te dalen tussen de 27 en 19 graden.

Zomers in Kirgizië
In de zomermaanden (juni tot en met augustus) kan je goed door Kirgizië reizen. Afhankelijk van je bestemming kent Kirgizië warme zomers. De gemiddelde temperatuur in deze maanden ligt rond de 31 graden. Wel is het op de meeste bestemmingen vanwege het heuvellandschap ietsje koeler. In het zuiden van Kirgizië blijft het wat langer warm.

Winter in Kirgizië
We raden je af om in de wintermaanden (december tot en met februari) door Kirgizië te reizen. De gemiddelde temperatuur in deze maanden ligt net iets boven het vriespunt. Daarnaast koelt het erg af in nachten, met name in de bergen. Temperaturen van min 20 kunnen dan normaal zijn. Daarnaast is het dan moeilijk om de verschillende plekken in Kirgizië te bereiken.

Rondreis Kirgizië
De beste reistijd voor een rondreis Kirgizië ligt tussen april en oktober. Lees de uitgebreide dag tot dag beschrijving van de reis online en vraag je reisplan aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.