Reisschema China aanvragen

Reisschema voor China aanvragen

Reisschema China voor aanvraag visum China

Een visum voor China aanvragen lijkt niet zo ingewikkeld. Toch zul je merken dat  je voor de aanvraag van een visum voor China een aantal documenten nodig hebt. Hier lees je hoe je een visum voor China kunt aanvragen in heldere stappen.  Voor het verkrijgen van het visum voor China heb je een reisschema nodig. Dit reisschema voor China kun je via opreis.nl regelen. In dit reisschema staat welke plekken je tijdens je rondreis China gaat bezoeken en  wanneer je in China aankomt en vertrekt. Deze eis wordt door visumbureaus vaak ‘reisschema China’ genoemd. Het reisschema China vind je ook onder de naam ‘uitnodiging China’ terug op verschillende fora als je het visum voor China zelf wilt regelen.

Onderaan deze pagina vind je het aanvraagformulier voor een Chinese uitnodiging / reisschema.  

[themify_button style=”flat outline” color=”#fff” link=”#form” text=”#4099ff” ]Direct een reisschema voor China aanvragen[/themify_button]

Een reisschema voor China aanvragen

Je vlucht en hotel in China zijn al geboekt, nu alleen het Chinese visum nog. Om een visum voor China aan te kunnen vragen moet je voor de rondreis door China een reisschema aanleveren. In dit reisplan staat in het Engels welke steden in China je gaat bezoeken en wat je daar gaat doen. Hierbij moeten de data en plaatsen van je hotelovernachtingen overeenkomen. In het schema noemen we de reisdagen, de data, je hotels, de adressen van de hotels, de geboekte treintickets of vluchten en de activiteiten die je in China gaat doen. Bovenaan het reisplan staan je persoonsgegevens. Verder staat er op een reisschema boekingsnummer en de lokale contactpersoon. Het reisschema is zo gedetailleerd mogelijk opgesteld. Dit reisplan kun je gemakkelijk via opreis.nl aanvragen.

Betrouwbare Chinees reisschema

Via onze betrouwbare partner in China ontvang je een reisschema met alle informatie die nodig is voor een fijne en onbezorgde reis naar China. Je hoeft dus niet allerlei boekingen te maken via boekingswebsites.

Wat staat er allemaal op een reisschema voor China?

 • Je vluchtgegevens van de internationale vluchten
 • Dag tot dagschema van je reis in China
 • Alle lokale adressen en namen van hotels
 • Treinreizen en/of binnenlandse vluchten
 • Je lokale contactpersoon in China

Onderaan deze pagina vind je het aanvraagformulier voor een Chinese uitnodiging / reisschema.  

[themify_button style=”flat outline” color=”#fff” link=”#form” text=”#4099ff” ]Direct een reisschema voor China aanvragen[/themify_button]

Hoe werkt het aanvragen van een Chinees visum?

 • Stap 1) je vult de gegevens in via opreis.nl
 • Stap 2) je kunt eenvoudig en veilig afrekenen met iDEAL of Bancontact / Mister Cash. We versturen het reisschema per email.
 • Stap 3) op het reisschema vind je de gegevens die je nodig hebt voor het aanvragen van het visum. Dit kan via https://www.visaforchina.org/HAG_EN/. Meer uitleg vind je hier.
 • Stap 4) Print het reisschema die je via opreis.nl ontving + print het formulier van https://www.visaforchina.org/. Met deze documenten ga je naar het Chinese Visa Application Service Centre in Den Haag. (Rijswijkseweg 60, 6e etage van het Ortel Mobile Building, 2516 EH) of Brussel. Je kunt ook het pakketje op de post doen.

Chinees visum aanvragen per post

Als je alle documenten compleet hebt kun je het visum ook per post aanvragen. Houd er rekening mee dat de aanvraag 10 dagen duurt. Je stuurt je paspoort aangetekend op per post. Je kunt op de website visaforchina.org een duidelijke checklist downloaden.

Chinees e-visum aanvragen

In sommige gevallen kun je een visum voor China digitaal aanvragen. Dit e-visum kun je via opreis regelen. Je leest meer over het e-visum voor China via deze link.

[themify_button style=”large blue” link=”/visum/visum-china/”]Direct e-visum China aanvragen[/themify_button]

De benodigde documenten voor een visumaanvraag China

Voor een reis naar China zijn verschillende visa aan te vragen. De informatie in dit artikel heeft alleen betrekking op een toeristenvisum. Om een toeristenvisum aan te kunnen vragen moet je de volgende documenten verzamelen:

 • Een geldig paspoort. Wanneer je vertrekt uit China moet je paspoort nog (minimaal) een half jaar geldig zijn. Daarnaast moeten er in je paspoort nog ieder geval drie lege visumpagina’s leeg zijn, waarvan er twee tegenover elkaar liggend moeten zijn. Er mag geen hoesje om je paspoort zitten en er mogen geen losse papiertjes in aanwezig zijn. Ook moet je een kopie van de informatiepagina van je paspoort inleveren.
 • Officiële pasfoto’s. Officiële pasfoto’s voldoen aan de eisen voor een pasfoto die voor paspoorten en identiteitskaarten gebruikt worden.
 • Een kopie of bewijs van je vluchtschema. Dit kan zijn in de vorm van een kopie van je vliegticket of een afgedrukt e-ticket. Je moet bewijs hebben van een retour vlucht.
 • Bewijs van hotelreserveringen (dit vindt je terug op het opreis.nl reisschema). Je moet hotelbevestigingen hebben van al je verblijven tijdens de reis. Je moet dus elke nacht kunnen verantwoorden. Je kan niet naar China reizen zonder een reservering. De data van je hotelreserveringen moeten overeenkomen met je internationale vluchten of treinreizen.
 • Een reisschema. Hierin moet je hele reisplan zijn opgenomen.
 • Het visumaanvraagformulier. Dit formulier kan je online invullen. Hierin worden zaken gevraagd als je aankomt- en vertrekdatum, welke plekken je gaat bezoeken, maar ook over je achtergrond en je familie.
 • Zekerheid van financiën. Soms moet je aan kunnen tonen dat je in het bezit bent van genoeg financiële middelen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een kopie van je meest recente bankafschrift bijvoegen. Hierop moet duidelijk zijn dat je minimaal in het bezit bent van €500.

Alle genoemde documenten en het reisschema voor China moeten kunnen opgestuurd een visumbureau. Zorg ervoor dat je dit aangetekend verstuurd, aangezien je paspoort ook meegestuurd dient te worden.

Chinees reisschema aanvragen via opreis.nl

Een reisschema kost €14,95. Je ontvangt je officiële reisschema per email.

 • DD dash MM dash JJJJ
 • DD dash MM dash JJJJ
 • Welke steden ga je bezoeken?Aantal dagen per stad 
 • U kunt tot maximaal 5 reizigers tegelijkertijd aanvragen. Voor meer kunt u meerdere aanvragen doen.
 • Gegevens reizigers

 • GeslachtVoorna(a)m(en)AchternaamGeboortedatumNationaliteitPaspoortnummerPaspoort geldig totBeroep / Studie 
  Vul de namen in zoals deze in je paspoort staan.
 • Contactgegevens

 • Voor de afhandeling van de aanvraag gebruiken we dit email adres.
 • Als er een probleem is, kunnen we je bellen.
 • Levering binnen drie werkdagen per email.
  Reisschema wordt binnen 2 werkdagen geleverd
 • € 0,00
  Je ontvangt van ons een email met daarin uitgelegd wat de vervolgstappen zijn. De doorlooptijd van de aanvraag is normaal gesproken 3 werkdagen. Wij verzorgen de aanvraag voor het visum op basis van de door jou opgegeven gegevens. Zorg dus dat deze goed zijn ingevuld. Extra kosten als gevolg van verkeerde of onvolledige gegevens zijn voor rekening van de aanvrager. De genoemde levertijden zijn op basis van gangbare afhandeling van de aanvraag en onder voorbehoud van overmacht en onvoorziene omstandigheden.