Reisboeken voor de Transsiberië Express

Ga je binnenkort op reis met de Transsiberië Express? Of wil je eerst graag informatie lezen over de mogelijkheden? Dan raden we je aan om gebruik te maken van een reisgids. Ze zijn makkelijk onderweg mee te nemen en staan vol interessante informatie over de route. Er bestaan verschillende reisboeken over de Transsiberië Express. Op dit moment is er nog geen reisgids in het Nederlands, maar ze zijn er wel in het Duits of in het Engels. Onderstaande reisgidsen zijn zeker de moeite waard.

Transsiberian Railway - Lonely Planet

Trans-Siberian Railway – Lonely Planet

De meeste reizigers zijn wel bekend met de reisgidsen van Lonely Planet. Lonely Planet brengt met regelmaat een update van het reisboek ‘Trans-Siberian Railway’ uit. In dit Engelstalige reisboek worden verschillende routes rondom de Transsiberië Expres uitgelicht. Onder andere de originele Transsiberië Express naar Vladivostok en de Transmongolië Express naar Beijing. Per bestemming krijg je onder andere informatie en tips over tours, bezienswaardigheden, hotels, restaurants en vervoer. Daarnaast kan je handig gebruik maken van de gedetailleerde kaarten. In dit reisboek lees je over de geschiedenis van de Transsiberië Express en leer je de Russische, Mongoolse en Chinese cultuur kennen. De ‘Trans-Siberian Railway’ van Lonely Planet kan je zowel bij diverse boekhandels als online kopen.

Transsib Hanbuch - Hans Engberding, Bodo Thöns

Transsib Handbuch – Hans Engberding, Bodo Thöns

Voor reizigers die graag Duits lezen is dit reisboek een goede uitkomst. In het ‘Transsib Handbuch’ lees je informatie over de twee bekendste routes. De Transsiberië Express van Moskou naar Vladivostok en de Transmongolië Express met als eindbestemming Beijing. Dit reisboek geeft je informatie over Rusland, Mongolië en China en de bijbehorende cultuur. In het reisboek worden steden op beide routes besproken. Je krijgt informatie en tips over de bezienswaardigheden, hotels en restaurants in de omgeving. Ook zit er een taalgids in dit reisboek. Hier vind je het alfabet en een handige woordenlijst vertaald van het Duits naar het Russisch, Mongools en Chinees. Ook is er een hoofdstuk gewijd aan handige tips per land om je te helpen tijdens je reis. Het ‘Transsib Handbuch’ is bij diverse boekhandels te bestellen of online te kopen.

Trans-Siberian Handbook – Bryn Thomas

Trans-Siberian Handbook – Bryn Thomas

Het ‘Trans-Siberian Handbook ‘ is een Engeltalig reisboek die de verschillende routes rondom de Transsiberië Express beschrijft. Naast de twee bekendste routes vind je in dit reisboek ook informatie over de Baikal Amur en de Trans-Manchurian route. Naast de geschiedenis van de Transsiberië Express lees je ook over de hedendaagse route. In dit reisboek komen voornamelijk de Russische steden aan bod. Zo lees je per stad welke bezienswaardigheden, restaurants en hotels interessant kunnen zijn. Ook wordt er per stad praktische informatie over het vervoer en het culturele leven in de desbetreffende stad gegeven. Het reisboek beschikt over verschillende gedetailleerde kaarten en treinschema’s. Het ‘Trans-Siberian Handbook’ is zowel online als bij boekhandels te verkrijgen.

Transsiberie Express - Eva Hopstaken

Transsiberië Express – Eva Hopstaken

Sinds jaren komt er weer een Nederlandstalige reisboek over de Transsiberië Express in de boekhandels te liggen. Het boek wordt net als de versie van jaren geleden uitgebracht door uitgeverij Elmar. De auteur, Eva Hopstaken is een ervaren Transsiberië reizigster die waarschijnlijk veel uit eigen ervaringen heeft kunnen schrijven. De aanvankelijke verschijningsdatum is februari 2020. Dit lijkt echter niet haalbaar en we hopen dat het boek nog nét voor het reisseizoen in mei 2020 van start gaat te koop is.Van Rode Plein naar Chinese Muur - Lex Niekel

Van Rode Plein naar Chinese Muur – Lex Niekel

In ‘Van Rode Plein naar Chinese Muur’ neemt de schrijver de lezer mee van Moskou naar Beijing over de 8000 kilometer lange Trans Mongolische Spoorlijn. Het boek is informatief, enthousiasmerend en boeiend geschreven. De schrijver kijkt verder dan oppervlakkigheden, heeft oog voor detail en onthult interessante achtergronden en historische anekdotes. Zijn vlotte, humoristische schrijfstijl nodigt uit tot doorlezen. Het boek is voorzien van een routekaart en timetable en is geïllustreerd met zwart-wit foto’s. Het boek is online te koop, bij uitgever Palmslag in Groningen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.