Reisboeken voor de Transsiberië Express

Ga je binnenkort op reis met de Transsiberië Express? Of wil je eerst graag informatie lezen over de mogelijkheden? Dan raden we je aan om gebruik te maken van een reisgids. Ze zijn makkelijk onderweg mee te nemen en staan vol interessante informatie over de route. Er bestaan verschillende reisboeken over de Transsiberië Express. Op dit moment is er nog geen reisgids in het Nederlands, maar ze zijn er wel in het Duits of in het Engels. Onderstaande reisgidsen zijn zeker de moeite waard.

Transsiberian Railway - Lonely Planet

Trans-Siberian Railway – Lonely Planet

De meeste reizigers zijn wel bekend met de reisgidsen van Lonely Planet. Lonely Planet brengt met regelmaat een update van het reisboek ‘Trans-Siberian Railway’ uit. In dit Engelstalige reisboek worden verschillende routes rondom de Transsiberië Expres uitgelicht. Onder andere de originele Transsiberië Express naar Vladivostok en de Transmongolië Express naar Beijing. Per bestemming krijg je onder andere informatie en tips over tours, bezienswaardigheden, hotels, restaurants en vervoer. Daarnaast kan je handig gebruik maken van de gedetailleerde kaarten. In dit reisboek lees je over de geschiedenis van de Transsiberië Express en leer je de Russische, Mongoolse en Chinese cultuur kennen. De ‘Trans-Siberian Railway’ van Lonely Planet kan je zowel bij diverse boekhandels als online kopen.

Transsib Hanbuch - Hans Engberding, Bodo Thöns

Transsib Handbuch – Hans Engberding, Bodo Thöns

Voor reizigers die graag Duits lezen is dit reisboek een goede uitkomst. In het ‘Transsib Handbuch’ lees je informatie over de twee bekendste routes. De Transsiberië Express van Moskou naar Vladivostok en de Transmongolië Express met als eindbestemming Beijing. Dit reisboek geeft je informatie over Rusland, Mongolië en China en de bijbehorende cultuur. In het reisboek worden steden op beide routes besproken. Je krijgt informatie en tips over de bezienswaardigheden, hotels en restaurants in de omgeving. Ook zit er een taalgids in dit reisboek. Hier vind je het alfabet en een handige woordenlijst vertaald van het Duits naar het Russisch, Mongools en Chinees. Ook is er een hoofdstuk gewijd aan handige tips per land om je te helpen tijdens je reis. Het ‘Transsib Handbuch’ is bij diverse boekhandels te bestellen of online te kopen.

Trans-Siberian Handbook – Bryn Thomas

Trans-Siberian Handbook – Bryn Thomas

Het ‘Trans-Siberian Handbook ‘ is een Engeltalig reisboek die de verschillende routes rondom de Transsiberië Express beschrijft. Naast de twee bekendste routes vind je in dit reisboek ook informatie over de Baikal Amur en de Trans-Manchurian route. Naast de geschiedenis van de Transsiberië Express lees je ook over de hedendaagse route. In dit reisboek komen voornamelijk de Russische steden aan bod. Zo lees je per stad welke bezienswaardigheden, restaurants en hotels interessant kunnen zijn. Ook wordt er per stad praktische informatie over het vervoer en het culturele leven in de desbetreffende stad gegeven. Het reisboek beschikt over verschillende gedetailleerde kaarten en treinschema’s. Het ‘Trans-Siberian Handbook’ is zowel online als bij boekhandels te verkrijgen.