Reisadvies Egypte


Voor Egypte geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het volgende reisadvies:

“Maak uit voorzorg geen gebruik van het vliegveld Sharm-el-Sheikh. Behalve bij extra veiligheidsmaatregelen van uw luchtvaartmaatschappij. Ook maatregelen op andere vliegvelden.“.

Wat betekent dit reisadvies?
Dit reisadvies is bijgewerkt op: 27/02/2014

Reisadvies Egypte:

Luchtvaartmaatschappijen en touroperators nemen extra veiligheidsmaatregelen op vliegvelden in Egypte. Die maatregelen gelden vooral voor de baggage van passagiers. Er zijn aanwijzingen dat het vliegveld van Sharm-el-Sheikh niet veilig is. Als voorzorgsmaatregel adviseert het ministerie om geen gebruik te maken van dit vliegveld tenzij uw luchtvaartmaatschappij aanvullende veiligheidsmaatregelen neemt. Houd contact met uw luchtvaartmaatschappij of touroperator en volg het reisadvies.

Kans op onrust, geweld en aanslagen in het gehele land

In het hele land geldt nog steeds een verhoogde kans op politieke onrust en gewelddadige acties. En een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Ook op buitenlanders en buitenlandse doelen. Vermijd gebouwen van de overheid en plaatsen waar veel buitenlanders komen. Wees alert en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Het aantal incidenten neemt de laatste tijd toe. Ook in gebieden die voorheen relatief veilig waren.

Lees hier het volledige reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.