Problemen door nieuwe aswolk

Uitgevallen vluchten naar Schotland en Noord Engeland vanwege een nieuwe vulkaanuitbarsting op IJsland.

Vanwege de uitbarsting van de IJslandse vulkaan de Grimsvötn, ondervindt het vliegverkeer naar Schotland en Noord Engeland hinder.

Afgelopen weekeinde was er een nieuwe vulkaanuitbarsting op IJsland. DIt keer ging het om de Grimsvötn. De aswolk die hierbij is ontstaan zorgt opnieuw voor hinder voor het vliegverkeer.

De aswolk drijft langzaam naar het zuiden. Hierdoor zijn inmiddels veel vluchten naar Schotland en Noord Engeland geschrapt. KLM vliegt in elk geval tot dinsdag 18:00 uur niet op deze gebieden. Ook Easyjet, Ryanair en British Airways hebben vluchten geschrapt. Het gaat met name om vluchten naar Aberdeen, Glasgow, Edinburgh en Newcastle.

Op IJsland zelf is inmiddels de belangrijkste luchthaven Keflavik weer geopend voor het vliegverkeer.

Update: De aswolk drijft inmiddels richting Nederland. Woensdagmorgen zou dat kunnen leiden tot het schrappen van vluchten vanaf Schiphol. Ook vluchten van en naar het zuiden van Noorwegen ondervinden inmiddels last van de aswolk. Naar verwachting kan het vliegverkeer naar Noord Engeland en Schotland wel weer snel worden hervat. Voor morgen: controleer bij uw luchtvaartmaatschappij of uw vlucht last heeft van de IJslandse as.

Update 25/5: De aswolk lijkt in Nederland geen problemen voor het vliegverkeer te veroorzaken. In Scandinavië en Noord Duitsland is wel enige hinder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.