Powermonkey Classic getest

De Powermonkey Classic is een kleine reserve-accu om je mobiele telefoon, iPod, digitale camera of gameconsole mee op te laden.

De Powermonkey is ongeveer zo groot als een aansteker. Het opladen van het apparaatje duurt een kleine vier uur in het stopcontact en nog een paar uur langer via USB…

Powermonkey

De Powermonkey Classic is een kleine reserve-accu om je mobiele telefoon, iPod, digitale camera of gameconsole mee op te laden.

De Powermonkey is ongeveer zo groot als een aansteker. Het opladen van het apparaatje duurt een kleine vier uur in het stopcontact en nog een paar uur langer via USB.  Niet zo heel snel dus maar goed, je hoeft er niet naast te gaan zitten.

Het opladen van mijn Samsung telefoon F480 met de Powermonkey duurde ongeveer drie uur. Volgens de specificaties bevat de Powermonkey genoeg stroom voor een extra 96 uur voor je mobiele telefoon,  48 uur standby tijd op je PDA, 40 uur op je iPod en 5 uur extra speeltijd op je game console. Een iPhone kan er 1,5 keer mee opgeladen worden.

De Powermonkey Classic wordt geleverd met stekkers voor stopcontacten in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Australië en USA/Japan/China.

Verder zitten er adapters bij voor de volgende apparaten: iPod, Sony Ericsson Wide 750i, LG Chocolate, Samsung, Nokia en diverse USB connectors en connectors voor PSP en digitale camera’s.

Voor mijn wat oudere Sony Ericsson mobiele telefoon en ook voor mijn Pentax Optio4 digitale camera zat er geen goede connector bij.

De meegeleverde connectors zijn dus met name geschikt voor nieuwere apparaten. Bij gebruik met een wat ouder apparaat, is het dus raadzaam om even te kijken of de geschikte connector er bij zit. Volgens Powertraveller kun je overigens via hun web site wel connectors voor andere (oudere) apparaten krijgen.

powermonkey accessoires

Conclusie
De Powermonkey Classic is een handig apparaat voor op reis. Het apparaat is klein en weegt bijna niks wat natuurlijk handig is voor onderweg. Er zit genoeg stroom in om bijvoorbeeld je mobiele telefoon minimaal  één extra keer te kunnen opladen.  Het apparaat werkt zeer simpel: er zit één knop op die aan of uit kan.

Een puntje van kritiek is wat mij betreft de overdadige plastic verpakking. Ziet er wel gelikt uit maar wordt meteen na aankoop weggegooid en dat draagt bij aan de enorme plastic afvalberg die we nu al hebben.

De Powermonkey Classic kost €45. Google voor verkoopadressen.

ACTIE
opreis.nl verloot een exemplaar van de Powermonkey Classic. Deelnemen kan zo: Mail ofwel 1 foto van een buitenlandse brievenbus, ofwel 3 reisfoto’s van een plek, stad, land, etc. naar  info@opreis.nl. Dat kan tot 20/12/2009. De leukste reisfoto’s zullen worden gepubliceerd op opreis.nl! De winnaar ontvangt de Powermonkey als kerstcadeau.

De PowerMonkey Classic is gewonnen door Janny Dragstra uit Amsterdam. Gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.