Op stap in de Franse Dordogne

Laat je meenemen door de tijd van de Prehistorie en Archeologie. Het Pôle international de la Préhistoire is het moderne informatiecentrum over de Prehistorie ook wel PIP genoemd. Dit centrum heeft mooie tentoonstellingen en gebruiksvoorwerpen die je kunt bewonderen, zoals de grotten van de Vézere-vallei en Lauscaux. Deze inrichting is een internationaal informatiecentrum over de prehistorie. Die in 2002 is opgericht. Gelegen in het kleine stadje Les Eyzies de Tayac in de Franse Dordogne. Het centrum werd in juli 2010 geopend voor het publiek.

De activiteiten

De wereldhoofdstad en het centrum van vele bezienswaardigheden van de prehistorie. Het Pôle international de la Préhistoire is een verbetering van zoals het erfgoed, toerisme, cultuur en de landschapsbronnen van de Vézére-vallei. Het centrum is verantwoordelijk voor activiteiten die kunnen plaatsvinden met betrekking tot online informatie, virtuele tentoonstellingen, films bibliografische bronnen over de Prehistorie. Met onder andere fysieke archeologische oriëntatie. Een 3D map laat zien waar de verschillende musea, vindplaatsen en grotten zich bevinden. Daarnaast zijn de communicatieaspecten opgezet om het publiek makkelijker toegang te geven tot kennis en wetenschap. Het centrum biedt educatieve activiteiten voor zowel schoolkinderen als voor het grote publiek met workshops en evenementen. Dit is immers een nuttige manier voor de toeristische ontwikkeling.

Grot Lascaux

Grot in Lascaux In het gebied zijn er groot aantal rotswandschilderingen gevonden zoals Lascaux. Een van de rijkst beschilderde grot die in 1940 werd ontdekt. De grot staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst. Op de rotswanden staan verschillende schilderingen van verschillende dieren afgebeeld zoals herten, bizons en stieren. Daarnaast zijn er ook een aantal van deze schilderingen terug te zien in het informatiecentrum.

Prehistorische bewoners

Het Pôle international de la Préhistoire geeft informatie over de archeologie van de prehistorische bewoners van het gebied. Dit zijn onder andere de Neanderthalers en Cro-magnons die tot de Homo Sapiens behoorde. Dordogne werd 400.000 jaar geleden bevolkt door de vroege mens. De fossielen zijn hier gevonden. De Neanderthalers woonden er tot 30.000 jaar geleden de Homo Sapiens hadden het rijk daarna voor hen alleen. Toegang tot het informatiecentrum is geheel gratis.

Kortom het informatiecentrum heeft een moderne uitstraling met veel geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.