Piloten vliegen vliegveld voorbij

In Amerika zijn twee piloten het vliegveld waar ze moesten landen voorbij gevlogen.

Het vluigtuig van de luchtvaartmaatschappij North West Airlines was onderweg van vliegveld San Diego naar Minneapolis-St.Paul. Maar in plaats van te landen, vloog het vliegtuig meer dan 200 kilometer te ver door voordat de vergissing werd opgemerkt…

In Amerika zijn twee piloten het vliegveld waar ze moesten landen voorbij gevlogen.

Het vluigtuig  van de luchtvaartmaatschappij North West Airlines was onderweg van vliegveld San Diego naar Minneapolis-St.Paul. Maar in plaats van te landen, vloog het vliegtuig meer dan 200 kilometer te ver door voordat de vergissing werd opgemerkt.

Volgens de piloten waren ze in een heftige discussie verwikkeld waardoor ze even vergeten waren waar ze waren en dat ze moesten landen.

Maar volgens CNN vertrouwen de luchtvaartautoriteiten dat verhaal niet helemaal en gaan ze onderzoeken of de piloten misschien in slaap zijn gevallen tijdens de vlucht.

Nadat de piloten Minneapolis voorbij vlogen, heeft de luchtverkeersleiding vergeefs geprobeerd om contact te zoeken met de piloten maar deze reageerden niet op de oproepen.

Uiteindelijk werd wel contact gelegd en kon het vliegtuig omkeren om uiteindelijk veilig te landen.

Het incident doet denken aan een vergelijkbaar geval vorig jaar waarbij piloten in slaap waren gevallen en ook hun landing misten.

UPDATE: De piloten hebben inmiddels toegegeven dat ze druk bezig waren om hun werkrooster te bekijken op hun laptop. Dat moet een interessant rooster geweest zijn om een uur onbereikbaar voor te zijn. Wellicht stond er ook nog iets anders op de laptop…

De piloten zijn geschorst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.