Perfect inpakken: zo doe je dat

ZaKof
Inpakken, je kent het wel: in je superhandige backpack zit alles wat je nodig hebt voor het komende halfjaar. Opgeruimd ga je op pad. Dan stap je in een overvolle bus en blijkt dat je reisvoorbereiding toch niet zo goed was als je had gedacht. Om een buskaartje te kopen heb je je portemonnee nodig, en laat die nou net helemaal onderop zitten! Terwijl je verontschuldigingen mompelend staat te graven, wordt de rij achter je steeds langer. Je medepassagiers kijken geërgerd toe hoe je ondergoed uit je tas puilt. Als je eindelijk hebt betaald, zeul je alles zo snel mogelijk naar achter, verliest daarbij je tandenborstel in het gangpad en botst met die enorme rugzak tegen een fragiel ogende oudere dame op. Was je nou maar weer thuis!

Om dit soort leed te voorkomen geven we je hier een aantal tips die ervoor zorgen dat je koffer of je handbagage vanaf nu altijd perfect is gepakt:

  • Rol je kleding op. Vooral handig voor tassen waarin je t-shirts niet netjes opgestapeld blijven: Maak kleine rolletjes van je t-shirts en broeken. Zo passen ze in elke vorm tas en is je kleding nooit meer gekreukt als je aankomt.
  • Bewaar cosmetica in rietjes. Vooral handig voor een weekendje weg, als je maar kleine hoeveelheden gezichtcrème nodig hebt. Buig het einde van het rietje om en plak het dicht met plakband. Door het ombuigen lekt het niet, maar als je het zeker wilt weten, kun je het ook twee keer ombuigen. Vul het rietje met crème of shampoo en doe hetzelfde aan de andere kant. In plaats van rietjes kun je ook oude doosjes van contactlenzen gebruiken.
  • Doe kleding in je schoenen. Dit is vooral geschikt voor kleine kledingstukken zoals ondergoed. Het spaart plek in je koffer en houdt je boxershorts ook nog eens netjes. Hoe dat precies in z’n werk gaat, zie je in deze life hack van Zalando.
  • Doe je tablet of smartphone in een hersluitbaar diepvrieszakje. Zo is hij beschermd tegen de regen en kun je het touchscreen toch nog gebruiken.
  • Misschien overbodig om te zeggen: neem altijd een klein rugzakje of een schoudertas (als je al een backpack hebt) mee voor je waardevolle spullen. Dan hoef je nooit meer naar je portemonnee te zoeken als je in de bus stapt. Ook kun je je grote rugzak achterlaten bij de receptie van het hostel, want je waardevolle spullen heb je altijd bij je.
  • Nu we het toch over veiligheid hebben: bewaar niet al je contante geld op één plek, maar rol een aantal bankbiljetten op en doe ze in een lege lipgloss-huls. Op die manier is je geld voor dieven niet herkenbaar.

Één reactie op “Perfect inpakken: zo doe je dat”

Zeer nuttige tips voor de reis. Ik zou ook belangrijke documenten digitaal online nemen, mocht het paspoort of rijbewijs worden gestolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.