Passagiers cruise van boord vanwege piraten

 Passagiers aan boord van cruiseschip MS Columbus worden uit voorzorg van boord gehaald als het schip door de Golf van Aden vaart.

Het schip is in november uit Genua vertrokken voor een reis rond de wereld en vaart de komende week door het Suez kanaal en de Golf van Aden.  

In verband met het risico van een kaping door piraten zal het schip nu met slechts  essentiĆ«le  bemanning door de Golf van Aden varen. De passagiers en de rest van de  bemanning  zullen naar Dubai worden gevlogen alwaar ze hun cruise zullen vervolgen.

CNN meldt dat de circa 250 passagiers drie dagen zullen worden ondergebracht in een vijfsterren hotel in Dubai terwijl het cruiseschip de gevaarlijke route vrijwel leeg zal afleggen.  

In de Golf van Aden zijn dit jaar al zo’n 40 schepen gekaapt en nog veel meer aangevallen door piraten. Vorige week werd een poging gedaan om het cruiseschip Nautica te kapen maar het schip wist door snel weg te varen aan haar belagers te ontkomen.

Door het toegenomen gevaar voor de kust van  SomaliĆ« hebben enkele cruisemaatschappijen hun routes aangepast. Sommige mijden de Golf van Aden en varen helemaal rond Afrika via Kaap de Goede Hoop.

Zie ook:
Cruiseschepen gaan Golf van Aden mijden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.