Parkeren Schiphol: goedkoop parkeren nabij Schiphol

Schiphol parkeren

Als je vliegt vanaf Schiphol, kun je parkeren op de luchthaven of nabij de luchthaven. Het parkeren kan doorgaans op drie verschillende manieren; parkeren op loopafstand, parkeren inclusief een shuttleservice of parkeren inclusief een valetservice. Wij geven graag een overzicht in deze parkeermogelijkheden zodat jij eenvoudig je parkeerplaats kan boeken om zodoende met een gerust gevoel op reis te kunnen gaan.

De verschillende parkeerservices

Zoals gezegd kan het parkeren bij Schiphol op drie verschillende manieren gedaan worden; op loopafstand, met een shuttleservice of met een valetservice. Iedere parkeermethode heeft zijn eigen proces, kenmerken en bijbehorende tarieven.

1.      Valet parkeren bij Schiphol

Valet parkeren is een luxe parkeervorm en doorgaans een wat duurdere optie. Deze manier van parkeren kent een minimaal tijdsverlies waardoor je snel de reis naar de terminal kan vervolgen. Je kan een valet parking Schiphol eenvoudig boeken via een online vergelijkings- en boekingsplatform als Vliegen en Parkeren.

Het parkeerproces verloopt als volgt: je rijdt op de dag van je vlucht direct naar de luchthaven en komt op de afgesproken tijd aan. Ongeveer 30 minuten voor aankomst neem je telefonisch contact op, zo kan de gekozen parkeeraanbieder ervoor zorgen dat een chauffeur klaarstaat bij aankomst. Deze chauffeur vult een inspectieformulier in en parkeert vervolgens de auto op de parkeerplaats van de parkeeraanbieder. Bij terugkomst bel je de parking weer op en je auto wordt weer teruggebracht naar de luchthaven. Je stapt weer in en kan je reis vervolgen.

2.      Shuttle parkeren bij Schiphol

Shuttle parkeren is doorgaans de meest voordelige manier van parkeren, met name wanneer je ervoor kiest om lang op reis te gaan. De parkeerplaatsen liggen vaak nabij of in de omgeving van Schiphol en bedienden je middels een shuttleservice.

Het parkeerproces van shuttle parkeren verloopt als volgt: je rijdt direct naar de parkeerplaats van de gekozen parkeeraanbieder. Hier parkeer je de auto en vervolgens wordt je met een shuttlebusje naar de luchthaven gebracht. Ook hier neem je bij terugkomst weer telefonisch contact op en nu wordt je met een shuttlebusje weer opgehaald en teruggebracht naar de parkeerplaats en jouw auto.

3.      Parkeren op loopafstand van Schiphol

Rondom iedere luchthaven vind je parkeerplaatsen op loopafstand. Deze parkeerplaatsen zijn in de meeste gevallen in het beheer van de luchthaven zelf. Omdat het een eenvoudige en goed beveiligde manier van parkeren is zijn de tarieven hier ook naar. De parkeerplaatsen op loopafstand zijn prijziger dan de alternatieve shuttle- of valet opties.

De parkeertarieven rondom Schiphol

Parkeren op Schiphol kan behoorlijk duur zijn. Reizigers betalen soms meer voor parkeren op Schiphol dan voor de vlucht naar de zonnige bestemming. Daarom kan je kiezen voor officiële parkeerplaatsen, die in het beheer zijn van Schiphol zelf, en voor alternatieve parkeergelegenheden rondom Schiphol.

Goed om te weten is dat de officiële parkeerplaatsen doorgaans de meest prijzige opties zijn. Wanneer je voor een lange termijn op reis gaat en voordelig wilt parkeren bij Schiphol dan is het raadzaam deze alternatieve opties te overwegen. De tarieven van een parkeerplaats variëren op basis van de parkeertermijn, de periode dat je op reis gaat (tijdens of buiten het hoogseizoen), de locatie van het parkeerterrein en de aanwezige faciliteiten op het parkeerterrein.

Vergelijken en boeken

Ben jij op zoek naar een parkeerplaats bij Schiphol? Overweeg dan eens een online vergelijkings- en boekingsplatform te raadplegen. Via dergelijke platformen kan je eenvoudig het parkeeraanbod rondom onder andere Schiphol vinden en ook direct de gewenste parkeerplaats boeken. Om een beeld te geven wordt hieronder het proces via online platform Vliegen en Parkeren beschreven.

1.      Het vergelijkingsproces

Het vergelijken werkt zeer eenvoudig. Je selecteert namelijk de juiste luchthaven, de aankomst- en vertrekdata en bijbehorende tijden en klikt op zoeken. Vervolgens wordt het beschikbare parkeeraanbod weergegeven. Dit kan vergeleken, gefilterd en gesorteerd worden op basis van relevante criteria om jouw zoektocht zo eenvoudig te laten verlopen.

2.      Het boekingsproces

Wanneer je eenmaal de ideale parking hebt gevonden, dan kan je deze direct online reservering. Je vult je persoonlijke gegevens in en betaalt direct online. Vervolgens ontvang je een reserveringsbevestiging waarop alle benodigde gegevens staan vermeld, van een beschrijving van het parkeerproces tot aan contactgegevens van de parkeeraanbieder.

Is parkeren op Schiphol duur? 

Parkeren op Schiphol kan behoorlijk duur zijn. Reizigers betalen soms meer voor parkeren op Schiphol dan voor de vlucht naar de zonnige bestemming. Daarom is valet parking een uitkomst, je auto staat wat verder van de luchthaven Schiphol maar de prijs voor valet parking is vaak een stuk lager.