Touroperators komen met brandstof prijsgarantie

 Verschillende grote reisorganisaties hebben aangekondigd geen brandstoftoeslagen meer door te berekenen nadat is geboekt.

Nu kwam het vaak voor dat mensen die een reis hadden geboekt achteraf tot meerdere malen werden geconfronteerd met extra toeslagen. Dit leidde tot veel irritaties bij de reizigers omdat hun reis steeds duurder bleek uit te vallen.

Als eerste kwam vorige week Tui met een verzekering waarbij voor €15 extra prijsverhogingen konden worden afgekocht. Dit geldt voor de merken Arkefly, Holland International, Arke en Kras.

Een dag later maakte Thomas Cook bekend dat zij als gratis service ook geen brandtoftoeslagen achteraf meer doorberekent. Bij Thomas Cook gaat het om de touroperators Neckermann en Vrij Uit. Het gaat hier om boekingen voor vakanties tussen 1 april en 31 oktober 2009 die voor 1 februari worden geboekt.  

Tui kon na deze zet van Thomas Cook niet achterblijven en biedt nu ook een gratis brandstoftoeslag verzekering aan haar klanten. Ook hier gaat het om vakanties tussen 1 april en 31 oktober. Bij Tui moet de vakanties voor 28 februari zijn geboekt. Daarna blijft de mogelijkheid om je tegen toeslagen achteraf te  verzekeren voor €15.

Update: Inmiddels zijn Oad en Hotelplan ook gekomen met een brandstof prijsgarantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.