Op wintersport in Bulgarije

Borovets
Wintersport duur? Onzin! Wist je dat Bulgarije één van de goedkoopste bestemmingen in Europa is om te skiën of snowboarden? Daarbij maakt het niet uit of je een beginner of expert bent, want Bulgarije heeft de perfecte piste voor iedereen! Waar wacht je nog op – trek je skikleding maar vast uit de kast!

Een complete ski uitrusting voor 15 euro per dag, privéles voor 20 euro en ‘s avonds nagenieten met een biertje voor 2 euro: wintersport in Bulgarije is écht zo goedkoop. Toch betekent dit niet dat in Bulgarije moet bezuinigen op goede skihellingen, sneeuwzekerheid of de juiste uitrusting. Wij vertellen je hier graag wat over Pamporovo en Borovets, twee interessante Bulgaarse skioorden.

Pamporovo
Pamporovo is het zonnigste en minst bekende skioord van Bulgarije. Het is een klein skigebied met 18 liften, 25 kilometer piste en een langlaufgebied van 38 kilometer. Pamporovo ligt 120 kilometer van de luchthaven Povdiv, wat betekent dat je een paar uur na landing al in de skilift kunt zitten. De zon schijnt er uitbundig en het sneeuwt er ongeveer 150 dagen per jaar, waardoor je van december tot en met april de hellingen onveilig kunt maken. De sfeer is goed met veel mooie hotels en leuke plekken op de pistes om te ontbijten of lunchen.

Pamporovo heeft vooral ronde bergtoppen en rustige hellingen – echte druktes kom je hier niet tegen. Er is dus veel ruimte op de piste, waardoor het gebied niet alleen geschikt is voor beginnende skiërs en snowboarders, maar ook voor gezinnen met kinderen. Ook voor gevorderden zijn er een aantal uitdagende skihellingen.

Borovets
Borovets is het oudste skioord van Bulgarije en is slechts 73 kilometer verwijderd van Sofia. De perfecte locatie dus voor een weekendjeskiën of snowboarden! Het gebied is modern met veel luxueuze hotels, winkels, bars en restaurants. En met 58 kilometer aan skihellingen (waarvan de langste 12 kilometer is) zijn er veel verschillende soorten afdalingen met verschillende moeilijkheidsgraden.

Zo kun je op de hellingen veel verschillende wintersporten beoefenen: skiën, snowboarden, nachtskiën, langlaufen, schansspringen, biathlon en ski-scooter rijden. De winters in Borovets mild en sneeuwrijk; de hellingen zijn van december tot en met april bedekt met sneeuw.
Pamporovo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.