Op oestersafari in Denemarken

denemarken -opreis.nl-

De komende winter vinden er voor natuurliefhebbers in de Deense Waddenzee bijzondere excursies plaats. Van november tot begin april kan men aan de westkust van Jutland met Deense natuurgidsen mee op oestersafari†™s tussen de Deense Waddeneilanden RÁ¸mÁ¸ en FanÁ¸.  

Tijdens de excursies wordt niet alleen uitleg gegeven over de explosieve groei van het aantal oesters (de zogeheten Pacific Oysters), maar ook over de achtergronden van het besluit om de kwetsbare Deense Waddenzee tot Nationaal Park te maken.  Een aantal excursies vertrekt vanaf het natuurcentrum TÁ¸nnisgÁ¥rd op RÁ¸mÁ¸, enkele ook vanaf het Vadehavscenter (Waddencentrum) in het kustplaatsje Vester Vedsted, ten zuiden van de stad Ribe.

De eerste oestersafari†™s zijn in november, de laatste op 8 april 2009. De prijs van een excursie bedraagt 200 DKK (ongeveer € 27), inclusief gebruik van waterdichte broek.

Meer info: Naturcenter TÁ¸nnisgÁ¥rd, Havnebyvej 30, DK-6792 RÁ¸mÁ¸, tel. +45 7475 5257, internet: www.tonnisgaard.dk en/of Vadehavscentret, Okholmvej 5, Vester Vedsted, DK-6760 Ribe, tel. +45 7544 6161, internet:www.vadehavscentret.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.