Nederlanders ontlopen vliegtaks

Schiphol

Vliegvelden in Duitsland en  België  hebben de afgelopen  periode  een sterke groei gezien in het aantal  Nederlandse passagiers.  

RTL nieuws meldt dat vliegvelden net over de grens veel meer Nederlanders verwelkomden. In Duitsland kende vliegveld Weeze een groei van  300% terwijl vliegveld Düsseldorf  met 62% groeide. Brussel Airport in  België  zag het aantal Nederlanders met 74% groeien.

De stijging van het aantal Nederlanders dat gebruik maakt van buitenlandse vliegvelden wordt toegeschreven aan de vliegtaks die sinds 1 juli 2008 in Nederland betaald moet worden. Deze vliegtaks bedraagt voor vluchten tot 2500 kilometer €11,25 en voor langere vluchten €45,–.

Her blijkt nu dus dat er een groep  Nederlanders  is die deze vliegtaks ontwijkt. De intentie van de vliegtaks is het belasten van CO2 uitstoot met als doel  vermindering  van deze uitstoot. Het lijkt er echter op dat mensen eerder bereid zijn uit te wijken naar andere luchthavens dan de vliegtaks te betalen of van hun rei af te zien. Hoeveel extra CO2 wordt uitgestoten door het reizen naar de verder gelegen vliegvelden  is niet bekend.

Zie ook:
Vliegtaks afgeschaft

Één reactie op “Nederlanders ontlopen vliegtaks”

Terecht. Raar dat deze belasting alleen in Nederland is ingevoerd. Woon in Enschede en ga zelf vanaf Weeze. Prima geregeld .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.