Nationaal Park De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen, Limburg, Nederland
Wandelpad door het natuurgebied

Nationaal Park De Maasduinen, Limburg, Nederland
Heidegebied in De Maasduinen

Vennen in het natuurgebied

Mooie wandelpaadjes door De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen ligt in het noordoosten van Limburg tussen de Maas en de Duitse grens. Dit 4500 hectare grote natuurgebied heeft een grote verscheidenheid aan prachtige landschappen met veel bijzondere planten en dieren. Er zijn vele paden en routes voor wandelaars en fietsers en er is zelfs een speciaal rolstoelpad. Er zijn in het gebied diverse wandelroutes uitgezet.

Nationaal Park de Maasduinen dankt zijn naam aan de opvallende stuifzandruggen die paraboolduinen worden genoemd. Deze paraboolduinen hebben een karakteristieke hoefijzervorm en zijn ontstaan tegen het einde van de laatste ijstijd. Grote delen van Noord- en Midden-Limburg waren toen bedekt met een laag dekzand. Door de wind werd dit zand opgeblazen tot zandruggen en hoefijzervormige duinen.

In het Nationaal Park De Maasduinen bevindt zich de langste rivierduinengordel van Nederland. Deze rivierduinen zijn ontstaan door een samenspel van water, wind en mens door de eeuwen heen. Hierdoor is een prachtig natuurgebied ontstaan.

Met dank aan SPNL. Meer informatie over Noord-Limburg op  liefdevoorlimburg.nl. Meer informatie over het natuurgebied op np-demaasduinen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.