Musea en piramides in Egypte weer open

In Egypte wordt hard gewerkt om het toerisme weer op gang te krijgen. De meeste culturele toeristische trekpleisters zijn een week of drie gesloten geweest gedurende de volksopstand die er voor zorgde dat president Mubarak het veld moest ruimen…

In Egypte wordt hard gewerkt om het toerisme weer op gang te krijgen. De meeste culturele toeristische trekpleisters zijn een week of drie gesloten geweest gedurende de volksopstand die er voor zorgde dat president Mubarak het veld moest ruimen.

Nu de rust in Egypte langzaam weer keert, wil men graag de toeristen weer terug lokken en daarmee de inkomsten waar veel Egyptenaren van afhankelijk zijn.

Het ministerie van oudheden heeft nu laten weten dat de belangrijkste musea en piramides weer toegankelijk zijn voor het publiek.

De meeste oudheden hebben de revolutie ongeschonden overleefd. Er werd rond het nationale museum in Cairo de wacht gehouden door militairen, bijgestaan door burgers om te zorgen dat er niets met de schatten zou gebeuren. Dat is niet helemaal gelukt; er werden wat vernielingen aangericht en er werden vier stukken gestolen. Twee daarvan zijn inmiddels weer terecht dus vrijwel de gehele collectie is weer te bewonderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.