Muggen, vliegen en huisdieren

Zweden wordt geteisterd door een muggenplaag, in Amerika start een speciale luchtvaartmaatschappij voor huisdieren, een rugzaktoerist is verdwaald in de jungle maar overleeft, Dubai opent de metro en Ryanair op de vingers getikt…

Speciale luchtvaartmaatschappij voor huisdieren
In Amerika heeft PetAirways haar eeste vlucht gemaakt. De luchtvaartmaatschappij vervoert alleen huisdieren. Ze gebruiken hiervoor speciale vliegtuigen waardoor de dieren niet in het ruim worden vervoerd maar in de cabine die hiervoor speciaal is aangepast. PetAirways vliegt tussen grote Amerikaanse steden.

Muggenplaag in Zweden
Als je van plan bent om op reis te gaan naar Zweden dan is het raadzaam om een klamboe mee te nemen. Volgens een bericht in De Telegraaf wordt met name het oosten van Zweden geteisterd door muggen. En dan ook nog eens van een nogal agressieve soort die aanvalt en gelijk steekt. Sommige bewoners van het gebied beschermen zichzelf door alleen nog in imkerpakken naar buiten te gaan. De Zweden zijn natuurliefhebbers en houden eigenlijk niet van chemische bestrijdingsmiddelen maar willen deze nu toch inzetten omdat de muggenplaag anders waarschijnlijk het hele land zal treffen.

Schiphol wint weer prijs
Lezers van het blad Executive Travel Magazine (wie kent het niet) hebben Schiphol verkozen tot beste luchthaven ter wereld. Het blad wordt uitgegeven door American Express.

Vliegtuigcrash
In Iran is een vliegtuig van de Iraanse luchtvaartmaatschappij Caspian Airlines neergestort. Het gecrashte toestel is een Russische Toepolev 154. Alle 168 inzittenden zijn omgekomen.

Rugzaktoerist gered uit de jungle
In Australie is een 19 jarige rugzaktoerist gered uit de wildernis na 12 dagen vermist te zijn geweest. De jongen was alleen op pad gegaan en had ook niemand van zijn plannen verteld. In het uitgestrekte bosgebied van de Blue Mountains raakte hij verdwaald. Niemand wist waar de jongen was en  reddingsoperaties leverden niets op. Zijn vader was uit Engeland overgekomen maar had de hoop al opgegeven en stond op het punt om weer terug te gaan toen twee wandelaars de jongen aantroffen. Hij was uitgeput en uitgedroogd en had twee weken geleefd op kruiden en gras maar is nu aan het bijkomen in het plaatselijke ziekenhuis.

Wintersport goedkoper
De meeste mensen gaan rond deze tijd op zomervakantie maar de reiswereld is alweer bezig met de wintersport. En na een slechte zomer zijn de touroperators ook bang voor een slecht winterseizoen. Verwacht dus veel acties en scherpe tarieven voor wintersport als winterzonvakanties.

Metro Dubai
In Dubai opent binnenkort het eerste deel van de metro. De metro van Dubai verlichting bieden aan iedereen die nu dagelijks uren in de file staat in de brandende zon en zal ook voor toeristen zeer handig zijn. In de loop van volgend jaar wordt het gehele metrostelsel in gebruik genomen. Het heeft dan 43 stations, is 70 km lang en de metrotreinen rijden volledig geautomatiseerd.

Ryanair moet stoppen met administratiekosten
Een Duitse rechter heeft bepaald dat Ryanair geen hoge vergoedingen meer mag vragen om de betaling van tickets met een credit card af te handelen. Deze administratiekosten kunnen oplopen tot €10 per retourvlucht. Ryaniar noemt de uitspraak “idioot” en gaat in beroep.

2 replies on “Muggen, vliegen en huisdieren”

Hallo,
Graag wil ik hierbij reageren op het bericht over de muggenplaag in Zweden.
Helaas is dit artikel bangmakkerij, sterk overtrokken en alleen maar negatieve reclame over Zweden. Het betreft slechts een zeer klein gebied in het oosten van Zweden. Zweden is namelijk een heel, heel, erg groot land.
De tekst “Als je van plan bent om op reis te gaan naar Zweden dan is het raadzaam om een klamboe mee te nemen” is belachelijk. Als je naar de tropen gaat MOET je een klamboe meenemen.
Ook het artikel in de Telegraaf is niet geheel de waarheid.
Ik woon in Zweden, maar hier hebben we niet meer last van muggen dan anders.

Hallo Karen,
Ik kwam het verhaal tegen in De Telegraaf en moest lachen om de overdreven toon. Er werd gesproken over mensen die gekleed gingen in imkerpakken en er werd een vergelijking gemaakt met “The Birds” van Alfred Hitchcock. Ik vond het een leuk verhaal en heb het nog een beetje aangedikt.
Goed om nu uit de eerste hand te horen dat het allemaal wel meevalt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.