Mooiste fietsgebieden voor een leuke fietstocht in Nederland in het (voor)jaar

Veluwe
Het voorjaar staat voor de deur en daarom inspireren we je graag met een aantal mooie fietsgebieden in Nederland. Zodra het zonnetje weer begint te schijnen is het natuurlijk heerlijk om alleen of samen een fietstocht te maken in eigen land. Als natuurlijkliefhebber kun je op deze routes vol mooie plekjes je hart ophalen.
Ook als sportieveling kun je je hier uitleven maar geniet je liever van de frisse buitenlucht en doe je het wat rustiger aan dan kun je natuurlijk ook overwegen om een e-bike te kopen voor een minder vermoeiende en comfortabele fietstocht met een elektrische fiets.

De verschillende gebieden liggen verspreid over het land dus er is er ook altijd wel één in de buurt.

Veluwe

Het gebied de Veluwe ligt in Gelderland is maar liefst 91.000 hectare groot. Tijdens je fietstocht kun je genieten van een enorme diversiteit aan natuur. Naast de bekende Veluwse bossen kom je langs mooie heidevelden en vennetjes. Naast veel bosweggetjes zijn hier ook veel fietspaden aangelegd zodat het makkelijk toegankelijk is. Echt een aanrader.

Vlieland

Van alle Waddeneilanden is Vlieland het meest geschikt om naar toe te gaan met de fiets. Als toeristen zonder vergunning mag je hier zelf niet zomaar met de auto heen! Vlieland is ook niet zo groot dus ideaal om een rondje om het eiland te fietsen. Even helemaal uitwaaien in de frisse zeelucht en op het strand!

De Betuwe

Hou je van geschiedenis en kastelen? Dan is de Betuweroute zeker een aanrader. Naast het bekende slot Loevestein vind je hier nog meerdere kastelen die zeker de moeite waard zijn, zoals kasteel Ammersoyen, kasteel Hermen, en het romantische Wijenburg!

Midden-Limburg

Wellicht wat minder bekend en toeristisch dan Zuid-Limburg, maar Midden-Limburg leent zich uitstekend voor mooie fietstochten. Je vind hier prachtige bos- en heidelandschappen en er is een grote diversiteit aan diersoorten.
Naast kastelen vind je hier ook veel molens en kerken, elk met een eigen verhaal. Ideaal voor een weekendje weg. Vergeet overigens niet onze handige vakantie checklist te bekijken voor je vertrek!

Meer prachtige natuurgebieden in Nederland? 

Wil je nog meer inspiratie? Hier vind je een blog met de 10 mooiste natuurgebieden van Nederland. Van de Loonse en Drunense duinen tot de Bollenstreek. Van de Sallandse Heuvelrug tot de Waddeneiland. Waar je ook woont in Nederland, er is eigenlijk altijd wel een natuurgebied in de buurt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.