Mercure Hotel Amsterdam City

MercureEntree
Het Mercure Hotel Amsterdam City ligt naast het Martin Luther King park, vlak bij de Amstel. Afgelopen maanden is dit hotel flink verbouwd en op 2 oktober was de feestelijke presentatie van het vernieuwde hotel.

De renovatie heeft het hotel een geheel nieuw gezicht gegeven: van interieur tot menukaart en incheck-procedure. Belangrijke waarden voor het hotel zijn nu comfort, gemak en lokale invloeden. Mercure Hotel Amsterdam City geldt met de gedaanteverandering voortaan als hét flagship hotel voor de andere 22 Mercure vestigingen in de Benelux.

Volgens Caro van Eekelen, COO van Accor, de moedermaatschappij van Mercure, zijn de veranderende behoeftes van hotelgasten aanleiding geweest voor de renovatie. †œMensen zijn bereisder dan ooit, weten nog beter wat ze willen en streven dat ook na. Met de vernieuwingen bieden we hoge internationale standaarden en laten we gasten tegelijkertijd kennis maken met lokale elementen die het hotel een eigen, persoonlijke touch geven.†

Het eerste dat opvalt aan de nieuwe lobby is dat de traditionele receptie met hoge balie is vervangen door een paar eenvoudige sta-tafels en enkele zitjes. Dit komt meteen een vriendelijker en meer uitnodigend over. Medewerkers van het hotel spreken je bij binnenkomst aan en helpen je bij het inchecken. Verder is er de mogelijkheid om vooraf al online in te checken waardoor wachttijden bij binnenkomst worden vermeden. Uitchecken gaat al net zo makkelijk. Je stopt je sleutelkaart in een envelop en laat deze gewoon achter bij de balie. De factuur ontvang je digitaal.

MercureBar
De lobby en het aangrenzende restaurant zijn ontworpen door FLOOR design. De bar met de enorme lamp met haringen springt meteen in het oog. Vanuit het restaurant loop je naar het terras aan de Amstel. Vanaf dit terras varen dagelijks boten voor de gasten naar het centrum van Amsterdam.

Lokaal is een belangrijk thema bij Mercure dat ook terugkomt in de gerechten en de dranken. Mercure noemt dit het flavours from the cellar concept en ieder hotel kan hier lokaal haar eigen invulling aan geven. In Amsterdam worden bijvoorbeeld bieren geschonken van de Amsterdamse brouwerijen Het IJ en de Zeeburgse Brouwerij.
Verder wil Mercure ook een lokale ontmoetingsplek zijn, niet alleen voor gasten maar ook voor mensen uit de buurt. Daarvoor zijn er bijvoorbeeld enkele flexplekken die gratis zijn te gebruiken.

Het Mercure Hotel Amsterdam City heeft circa 400 kamers. Prijzen beginnen bij zo’n €125 voor een tweepersoonskamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.