Meer reizigers voor Schiphol in 2017


Het aantal mensen dat reist via Schiphol blijft toenemen. In 2017 nam het aantal reizigers flink toe met bijna 8% naar ruim 68 miljoen passagiers.

In 2017 reisden 68,4 miljoen passagiers via Schiphol. De luchthaven blijft daarmee sterk groeien. In 2010 telde Schiphol nog 45 miljoen passagiers, in 2017 is dat dus al meer dan 50% meer. Geen wonder dat wordt gekeken naar Lelystad als plek om verder uit te breiden, een plan dat echter op steeds meer maatschappelijke weerstand stuit.

Het aantal starts en landingen op Schiphol was in 2017 bijna 500.000. Dat is een stijging van bijna 4% en dat betekent dat de toestellen of groter worden, of beter bezet zijn.

Overige luchthavens
Ook op andere Nederlandse luchthavens stijgt het aantal reizigers. In totaal verwerkten de vijf grote luchthavens ruim 76 miljoen passagiers ten opzichte van 70 miljoen een jaar eerder.

De groei was het sterkst in Groningen ruim 32% meer passagiers. Eindhoven kende een groei van bijna 20% tot ruim 5,5 miljoen passagiers en vliegveld Rotterdam The Hague groeide met ruim 5% naar 1,7 miljoen passagiers.
De enige luchthaven met minder passagiers was Maastricht Aachen dat ruim 5% minder reizigers verwerkte.

In 2017 was er daarmee in totaal een flinke stijging van het aantal passagiers en het einde lijkt nog niet in zicht. De voorspellingen zijn dat de luchtvaart ook in de komende jaren nog flink blijft groeien.
Merk jij dat ook? Vlieg je vaker naar je vakantiebestemming dan vroeger?

Één reactie op “Meer reizigers voor Schiphol in 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.