MEER REIZEN IN HET NIEUWE JAAR? GA ERVOOR!

We leggen onszelf ieder nieuw jaar een berg aan goede voornemens op. Meer sporten, gezonder eten en meer proberen te slapen. Dit zijn goede voornemens die we misschien eventjes volhouden, maar zeker niet het gehele jaar. Je moet het leuk maken voor jezelf! Wat dacht je van ‘meer reizen in 2020’ als goed voornemen? Wij keuren ‘m goed!

LANGE REIS OF CITYTRIP?

Wil je komend jaar een lange reis maken, of ga je voor één – of meerdere – citytrips? Die keuze ligt helemaal bij jezelf! Zou jij bij jouw baas onbetaald verlof op kunnen nemen, dan is het ‘t overwegen waard! Tijdens een lange reis leer je jezelf kennen, kom je erachter wat je waardeert aan het leven én zie je prachtige plekken die de wereld ons te bieden heeft. Citytrips duren maximaal een week, waardoor je deze wat vaker kunt inplannen; ook een voordeel! Blijf je in de buurt, of ga je richting Oost-Europa, want ook daar vind je fantastische reisbestemmingen!

PAK HET VLIEGTUIG

Ga je niet zo vaak met het vliegtuig op vakantie en vind je dat best spannend? Logisch, maar die zenuwen zijn nergens voor nodig! Als je tijdens een vlucht vertraging oploopt en je mist aansluitende vlucht, dan is de vliegtuigmaatschappij verplicht om voor jou een vervangende vlucht te regelen. Let wel op: dit geldt alleen als je deze twee vluchten in één keer hebt geboekt. Mocht je zoveel vertraging oplopen dat het invloed heeft op jouw vakantie, of je raakt je bagage kwijt dan staat AirHelp voor je klaar! Bij een vertraging vlucht helpt AirHelp jou bij het indienen van een claim bij de vliegtuigmaatschappij, je kunt wel tot zo’n €600,- terugkrijgen per persoon! Zeker de moeite waard om hier eens in de duiken als de vlucht niet helemaal verloopt zoals zou moeten.

TIPS & TRICKS

Je wilt natuurlijk niet de hoofdprijs betalen voor je vliegtickets. Houd daarom websites zoals Skyscanner in de gaten. Hier kun je een prijsalarm instellen voor de vluchten die naar jouw bestemming vliegen op jouw reisdata. Maar wacht niet te lang, want die prijzen schieten ook gauw weer omhoog! Als je dan een ticket hebt gevonden, krijg je altijd de vraag of je extra bagage wilt bijboeken. Bij een citytrip heb je dat niet nodig en is het misschien wel een leuke uitdaging om met alleen je kleine rugzakje een paar dagen op pad te gaan. Mis je op plaats van bestemming toch een extra shirt, dan kun je die daar kopen! Tot slot is het verstandig om te checken of er speciale regels zijn op de plek waar je naartoe gaat. In Duitsland moet je bijvoorbeeld voor bijna alle grote steden een milieusticker hebben, moet jouw paspoort voor bepaalde landen buiten de EU langer dan 6 maanden geldig zijn en is het eigenlijk ook wel handig om van te voren te weten of je een wereldstekker mee moet nemen of niet.

Als je je van te voren eventjes verdiept in jouw reisbestemming, kan er bijna niets meer fout gaan! Geniet van de mooie reis, en: op reis gaan is toch een véél leuker goed voornemen voor 2020? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.