Marionetten festival in noord Frankrijk

Van 18 t/m 27 september 2009 wordt in Charleville-Mézières in de Franse Ardennen het 15e internationale marionettenfestival gehouden.

De noord Franse stad Charleville-Mézières is wereldberoemd in de wereld van het poppentheater vanwege de internationaal vermaarde school voor marionetspelers: Institut International de la Marionnette…

Van 18 t/m 27 september 2009 wordt in Charleville-Mézières in de Franse Ardennen het 15e internationale marionettenfestival gehouden.

De noord Franse stad  Charleville-Mézières is wereldberoemd in de wereld van het poppentheater vanwege de internationaal vermaarde school voor marionetspelers: Institut International de la Marionnette.

Ook wordt hier elke drie jaar het grootste festival rond poppentheater ter wereld gehouden met optredens van gezelschappen uit de hele wereld.

Tijdens het laatste festival, in 2006, waren er optredens van bijna 140 gezelschappen in meer dan 100 echte of geïmproviseerde theaters. Daarnaast diende het oude stadshart als decor voor vele openlucht voorstellingen. In 2006 werd het  festival bezocht door 150.000 mensen.

Ook dit jaar zal  Charleville-Mézières gedurende het festival weer helemaal worden omgetoverd tot marionettentheater. Er komen deze editie 120 gezelschappen uit 23 landen naar de Franse Ardennen voor optredens in theaters en theatertjes. Verder zullen er overal in de oude stad optredens op straat te zien zijn.

Op het festival zijn ook optredens van Neville Tranter te zien. Deze Nederlander behoort tot de absolute top van het marionettenspel. Andere Nederlandse optredens komen van DudaPaiva Company, Toon Maas en ‘t Magisch Theatertje.

Het grootste deel van de voorstellingen is gericht op volwassenen maar er zijn ook optredens speciaal voor kinderen. Zeer bijzonder moet het optreden van een Vietnamese groep worden. Zij gebruiken de Maas als podium voor hun marionetten en de poppenspelers bespelen de poppen vanuit het water.

Het Festival Mondial Theatres des Marionnettes wordt gehouden van 18 t/m 27 september 2009 in  Charleville-Mézières in de Franse Ardennen.

Voor meer informatie over het marionettenfestival: www.festival-marionnette.com

Met dank aan het Frans verkeersbureau. Meer informatie over de regio Champagne Ardenne op  www.tourisme-champagne-ardenne.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.