Marcel Wanders ontwerpt servies voor KLM

De Nederlandse ontwerper Marcel Wanders heeft een nieuw servies ontworpen voor KLM.

Het nieuwe servies wordt eind maart 2011 geïntroduceerd in de World Business Class van KLM. Het servies bestaat uit porselein, glaswerk, bestek, linnen en het plateau…


De succesvolle Nederlandse ontwerper Marcel Wanders heeft een nieuw servies ontworpen voor KLM.

Het nieuwe servies wordt eind maart 2011 geïntroduceerd in de World Business Class van KLM. Het servies bestaat uit porselein, glaswerk, bestek, linnen en het plateau.

KLM vertelt dat ze Wanders de opdracht hebben gegeven iets te maken dat aansluit bij de wensen van hun klanten. De klanten geven aan dat ze het typisch Nederlandse karakter van KLM waarderen dus dat karakter komt in het ontwerp naar voren.

In navolging van een Japanse luchtvaartmaatschappij, moet het nieuwe servies minder gewicht hebben en zo bijdragen aan brandstofbesparing en, ja ja, aan minder CO2 uitstoot.

Marcel Wanders zelf was ook blij met de opdracht: †œAls frequent flyer van KLM, heb ik mij zeer goed kunnen verplaatsen in de opdracht en heb ik een metamorfose van het bestaande servies kunnen realiseren. Het nieuwe ontwerp is dankzij alle ergonomische, technische, economische en logistieke eisen uitgegroeid tot een servies op het niveau van een toprestaurant†.

Één reactie op “Marcel Wanders ontwerpt servies voor KLM”

Marcel Wanders ontwerper? Wat is hier ontwerp aan? Helaas KLM,volgend jaar beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.