Maastricht, dronken piloot, vliegangst en regen

Boekenfestival in Maastricht, een Amerikaanse piloot blijkt teveel te hebben gedronken, een cursus voor mensen met vliegangst, de natste plaatsen in Groot Brittanië en …

Piloot komt niet door blaastest
Een piloot van American Airlines werd vorige week door de politie uit de cockpit gehaald nadat hij in volgens een ademtest teveel gedronken bleek te hebben. Het incident gebeurde in Londen op luchthaven Heathrow waarvandaan het vliegtuig naar Chicago zou vliegen. De politie werd getipt door personeel op de luchthaven dat vond dat de piloot een kegel had. American Airlines doet geen mededelingen over het incident en het is niet duidelijk of de piloot dronken was of dat er nog teveeel alcohol in zijn lichaam zat van de avond tevoren.

Vliegangst
En voor mensen die vanwege dronken piloten, turbulentie of ander ongemak bang zijn om te vliegen wordt er in juni een cursus gegeven tegen vliegangst. De cursus wordt gegeven door stichting Valk en vindt plaats op 20 en 21 juni in de Aviodrome in Lelystad. Stichting Valk claimt 8000 cursisten gehad te hebben waarvan 96% de vliegangst heeft overwonnen.

Cameratoezicht op Schiphol
Vanaf volgende maand wordt op Schiphol een camerasysteem in gebruik genomen dat alle ruimtes op de luchthaven bestrijkt. De  Marechaussee  kan zo iedereen op Schiphol live in de gaten houden. Passagiers maar ook het eigen personeel.

KLM
KLM verlengt haar actie  De Wereld Dichterbij  met aanbiedingen voor de zomer. De strijd om de reiziger dwingt ook de KLM haar prijzen in het hoogseizoen scherp te houden. KLM verwacht door de actie deze zomer zelfs meer passagiers te zullen vervoeren dan een jaar geleden, zij het tegen lagere tarieven.

De natste plaatsen in het Verenigd Koninkrijk
In Nederland was het afgelopen nacht flink raak met bliksem, regen en zelfs hagel maar in vergelijking met sommige plekken in Groot  Brittanië valt het hier reuze mee. Veel van de natste plekken in  Groot  Brittanië bevinden zich in Schotland maar ook noord west Engeland (Cumbria) en Wales krijgen hun jaarlijkse portie regen.
De top 5 ziet er als volgt uit:
1. Dalness, Schotland, 3,3m
2.  Seathwaite, Cumbria, 3,15m
3.  Glenfinnan, Schotland, 3m
4. Rondom Loch Lomond, Schotland, 2,7m
5.  Capel Curig, Gwynedd, Wales 2,5m
Ter vergelijking: in Nederland valt per jaar zo’n 80cm regen.

Maastricht boekenstad
Van 4 tot en met 7 juni 2009 staat Maastricht in het teken van de boeken. De stad heeft met Selexyz Dominicanen  één van de mooiste boekhandels ter wereld (volgens de Engelse krant The Guardian zelfs de allermooiste), gevestigd in een voormalige kerk. Er zijn verschillende activiteiten waaronder een boekenmarkt op de Rechtstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.