Logeren in een boomhut in Frankrijk

Slapen in een boomhut op 18 meter boven de grond? Het kan bij het kleine dorpje Signy-L’abbaye in de Franse Ardennen.

De lokatie heet Le ChÁªne Perché en is een kleinschalig activiteitenpark dat is ontsproten aan het brein van een paar enthousiaste bergbeklimmers…

Le chene perche ruche

Slapen in een boomhut op 18 meter boven de grond? Het kan bij het kleine dorpje Signy-L’abbaye in de Franse Ardennen.

De lokatie heet  Le ChÁªne Perché en is een kleinschalig activiteitenpark dat is ontsproten aan het brein van een paar enthousiaste bergbeklimmers.

Le ChÁªne Perché heeft diverse klimparcours door de boomtoppen. Laag bij de grond om er in te komen of voor beginners, en tot een meter of 18 voor degenen zonder hoogtevrees.

Via allerlei originele hindernissen baan je je een weg naar boven. Je moet op allerlei verschillende manieren van boom naar boom zien te komen en op het eind word je beloond met een afdaling langs een kabel.

Op  Le ChÁªne Perché zijn ook vier boomhutten waar je midden in de natuur kunt overnachten. Alle boomhutten zijn ecologische aangelegd met hout uit de omgeving. De grootste boomhut is meer een klein huis en is met een vrij normale trap te bereiken. Vanaf het balkon heb je een prachtig uitzicht over de naastgelegen landerijen met koeien.

De andere drie boomhutten van  Le ChÁªne Perché zitten hoger in de boom en hiervoor moet je nog wel even wat doen om ze te bereiken. Deze boomhutten bevinden zicht op 8, 13 en 18 meter boven de grond en vereisen een klim langs ladders en touwbruggen om bij je bed te komen.

Als je een keer in een boomhut wilt slapen bij  Le ChÁªne Perché moet je er rekening mee houden dat er veel belangstelling voor is en dat je ver van te voren moet reserveren. Dat kan op de site van  Le ChÁªne Perché.

le chene perche canopee
Boomhut  La Canopée op 18 meter hoogte met toegangsbrug

le chene perche parcours
Een deel van het klimparcours door de bomen

Met dank aan het Frans verkeersbureau. Meer informatie over de regio op  www.tourisme-champagne-ardenne.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.