La Gourmandise beste B&B van Nederland

 Bed & Breakfast La Gourmandise is door de lezers van de website bedandbreakfast.nl uitgeroepen tot beste B&B van 2009.

La Gourmandise is gevestigd in het Zuid Limburgse Bemelen en heeft twee gastenkamers.  

De  winnaar  werd gekozen op basis van beoordelingen van gasten.

La Gourmandise kreeg een gemiddelde beoordeling van 9,8 en werd daarmee de winnaar in de categorie 5 tulpen, de meest luxe B&B categorie.

Tweede plaats in de categorie 5 tulpen was voor Huize Nijhof in Aalten met een 9,6, de derde plaats ging met een 9,4 naar de winnaar van vorig jaar La Belle Meuse in Well.

Bed & Breakfast La Gourmandise is gevestigd in een oude mergelboerderij en was jarenlang een delicatessenwinkel. De B&B heeft twee kamers en door de populariteit wordt daar nog een derde aan toegevoegd.  Een kamer in La Gourmandise is beschikbaar vanaf €100 voor twee personen.  

Er werden ook prijzen toegekend voor Bed & Breakfasts in de  categorieën  1 t/m 4 tulpen. Hieronder staat het volledige overzicht:

CategorieNaam B&BPlaatsProvincieScore
5 tulpen1. La GourmandiseBemelenLimburg9,8
2. Gastenverblijf Huize NijhofAaltenGelderland9,6
3. La Belle Meuse (winnaar 2008)WellLimburg9,4
4 tulpen1. Bed & Breakfast Pax TibiReeuwijkZuid-Holland9,5
2. De KiensteeSchoondijkeZeeland9,5
3. 3B Bed & BreakfastBergschenhoekZuid-Holland9,3
3 tulpen1. Rose GardenElburgGelderland9,4
2. MattawaSneekFriesland9,3
3. Familie van GurpKlarenbeekGelderland9,2
2 tulpen1. De HerberghWageningenGelderland9,0
2. B&B Onder de TorenEnkhuizenNoord-Holland9,0
3. Stay @ SonsbeekArnhemGelderland8,9
1 tulp1. Motorschip ElisabethLeeuwardenFriesland8,8
2. Pension de Witte SingelLeidenZuid-Holland8,6
3. LivadaOldeberkoopFriesland8,6

Bron: www.bedandbreakfast.nl  

Stichting Bed & Breakfast Nederland voert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie uit. De organisatie stelt aan de aangesloten B&B’s kwaliteitseisen als veiligheid, comfort en hygiëne. Alle aangesloten B&B†™s worden bezocht en gecontroleerd door één van de zeventig mystery guests. Naast de objectieve normen in het Classificatiesysteem hecht de stichting veel waarde aan beoordelingen van gasten, zoals authenticiteit, gastvrijheid en sfeer. De classificatie met tulpen vertelt gasten wat ze kunnen verwachten van het comfort in de B&B.

Zie ook:
bedandbreakfast.nl
lagourmandise.nl  

Één reactie op “La Gourmandise beste B&B van Nederland”

In december ’11 samen met vrienden een weekend in La Gourmandise in Bemelen. Onze kamer betrof ‘Amalia’. Vanwege de titel Beste B&B 2009, verhalen van vrienden en vanwege de bekendheid met streek & Bemelen waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas zullen wij La Gourmandise niet aanbevelen in ons netwerk . De redenen: de verhouding prijs-kwaliteit is volstrekt zoek, het slechte afwerkingsniveau in de kamer, de open verbinding toilet-kamer, de slechte servicegerichtheid en de hoge mate van arrogantie van de eigenaren die met name op ‘zenden’ staan en niet op ‘ontvangen’. De TV uitzending van MAX (25 mei 2012) waarin een drietal B&B’s vergeleken wordt, heeft ons doen besluiten om deze beoordeling te plaatsen. Je zou je bijna schamen dat je er geweest bent en in Limburg geboren en getogen. Totaal over het paard getilde eigenaren waarbij het echte ondernemerschap ver te zoeken is, maar die uitblinken in hooghartigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.