Krokodillen alarm in Australië

 In noord-oost  Australië  hebben de autoriteiten de bewoners gewaarschuwd voor slangen en krokodillen.

Het gevaar voor de reptielen loert in de provincie Queensland waar wekenlang noodweer met stortregens heeft gezorgd voor massale overstromingen.

Door de overstromingen kunnen de krokodillen en slangen vanuit hun normale verblijfplaatsen in rivieren gemakkelijk bewoonde gebieden binnen komen.

De krokodillen kunnen behoorlijk groot worden en in het plaatsje Normanton houden enkele beesten van meer dan vier meter de gemoederen bezig.

Maar de  Australiërs  hebben toch ook een zwak voor de krokodillen. Een krokodil die werd overreden door een auto is opgevangen en wordt verzorgd.  

Veel dorpen in het het noorden van Queensland zijn al wekenlang ondergelopen. Normanton is al vier weken van de buitenwereld afgesloten. De plaats wordt met boten bevoorraadt maar er treedt inmiddels toch schaarste op.

Een mooi voorbeeld van Australische zorgeloosheid is een kroegeigenaar die dat gedoe met krokodillen allemaal wel lastig vindt maar wat hij echt belangrijk vindt, is dat er nog maar voor twee dagen bier in voorraad is. Als dat op zou raken zou de ramp pas echt compleet zijn.

Zie ook:
Haaien vallen mensen aan in  Australië

Één reactie op “Krokodillen alarm in Australië”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.