KLM gaat geld vragen voor ruimbagage

KLM

KLM gaat op al haar vluchten geld vragen voor ruimbagage. Nu geldt deze regel al in Europa en voor de meeste vluchten naar Noord-Amerika.

Reden voor de KLM is de enorme concurrentie in de luchtvaart. Door ruimbagage apart te berekenen kunnen de kosten van het ticket omlaag en kan KLM een scherpere prijs aanbieden.

De prijs voor het meenemen van een koffer wordt €50 per vlucht. Dat betekent dus €100 voor een retour, een flink bedrag en iets om rekening mee te houden bij het vergelijken van prijzen voor vliegtickets.

Handbagage blijft voorlopig wel gratis om mee te nemen en volgens KLM zijn de vliegtuigen op intercontinentale vluchten dusdanig groot dat er ruimte is voor alle handbagage in het vliegtuig. Op Europese vluchten leidt een overvloed aan handbagage regelmatig tot irritaties en vertragingen bij het in- en uitstappen.

KLM biet op haar intercontinentale vluchten drie type Economy tickets aan: Light, Standard en Flex. Voor de Light tickets moet voortaan worden bijbetaald voor ruimbagage. Bij de Standard en Flex tickets mag nog wel ruimbagage mee. Als je een koffer mee wilt nemen wordt het dus goed vergelijken tussen de prijs van een Light ticket + €100 voor je koffer en de prijs van een Standard of Flex ticket.

Voor Business Class en sommige Flying Blue kaarthouders blijft de ruimbagage bij de prijs van het ticket inbegrepen.

Aan maatregelen zoals deze is duidelijk te zien hoe groot de concurrentie in de luchtvaart op dit moment is. KLM moet alle zeilen bijzetten om de concurrentie van Low Cost Carriers het hoofd te bieden. Dit geldt overigens niet alleen voor KLM maar voor alle traditionele luchtvaartmaatschappijen. Opmerkelijk is wel dat deze er allemaal voor kiezen het aanbod uit te kleden. Zou het niet beter zijn om juist meer service te bieden voor hetzelfde geld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.