KLM controleert extra op ESTA naar VS

KLM en Martinair gaan reizigers vaan de VS vanaf 20 maart 2010 extra controleren op een geldige ESTA verklaring voor de VS.

Sinds januari 2009 moeten Nederlandse reizigers naar de VS beschikken over een elektronische verklaring om te worden toegelaten tot de VS…

KLM ESTA

KLM en Martinair gaan reizigers vaan de VS vanaf 20 maart 2010 extra controleren op een geldige ESTA verklaring voor de VS.

Sinds januari 2009 moeten Nederlandse reizigers naar de VS beschikken over een elektronische verklaring om te worden toegelaten tot de VS. Registratie voor ESTA kan alleen via internet.

Tot nu toe werd in de VS coulant omgesprongen met reizigers zonder geldige ESTA maar daar komt binnenkort verandering in. Vanaf 20 maart zal de Amerikaanse overheid boetes opleggen aan luchtvaartmaatschappijen als zij passagiers zonder ESTA vervoeren.

Voor iedere passagier zonder ESTA wordt een boete geheven van $3300. Om grote kosten wegens de boetes te voorkomen, gaan KLM en Martinair op Schiphol passagiers extra controleren op het bezit van een geldige ESTA registratie.

Voor last minute registraties zal KLM de mogelijkheid bieden op tijdens de Check-In nog online een ESTA registratie te regelen. Succes is echter niet gegarandeerd aangezien de aanvraag normaliter 72 uur voor vertrek dient plaats te vinden. Passagiers waarbij de last minute aanvraag mislukt, worden na 20 maart geweigerd.

[themify_button style=”flat outline” color=”#fff” link=”https://www.opreis.nl/esta/” text=”#4099ff” ]ESTA aanvragen[/themify_button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.