Jonnie Boer kookt voor KLM

KLM gaat in de Business Class een menu serveren dat is samengesteld door Jonnie Boer van restaurant De Librije.

Gisteren werd bekend dat restaurant heeft. Iets om naar uit te kijken dus als Business Class passagier…


KLM gaat in de Business Class een menu serveren dat is samengesteld door Jonnie Boer van restaurant De Librije.

Gisteren werd bekend dat restaurant De Librije ook in 2011 drie Michelin sterren heeft. Iets om naar uit te kijken dus als Business Class passagier.

Jonnie Boer is samen met zijn vrouw Thérèse eigenaar van restaurant De Librije in Zwolle. Het restaurant heeft drie Michelin sterren en behoort tot de top 50 van de wereld. Thérèse Boer is sommelier en heeft bij het menu een aantal wijnen geselecteerd.

Jonnie Boer heeft bij het samenstellen van het menu geprobeerd om gerechten te maken met “mooie en pure producten van een hoge kwaliteit” en er zijn volgens hem prachtige wijn- spijscombinaties ontstaan.

De gerechten van Jonnie Boer worden van 1 december 2010 tot eind september 2011 geserveerd op de intercontinentale vluchten vanuit Amsterdam. In totaal hebben KLM en Jonnie Boer drie verschillende menu†™s ontwikkeld. Met ingang van de zomerdienstregeling op 27 maart 2011 worden de maaltijden op servies van de Nederlandse ontwerper Marcel Wanders gepresenteerd.

Jonnie Boer is niet de eerste bekende kok die een menu maakt voor KLM. In 2009 werden de gerechten van collega kok Sergio Herman van restaurant Oud Sluis geserveerd in de Business Class.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.