Je visum regelen bij de ANWB

De anwb heeft bekend gemaakt dat zij visumaanvragen gaat verzorgen via haar netwerk van zo’n 70 anwb winkels.

Hiervoor heeft de anwb een samenwerkingsovereenkomst gesloten met visumonline.nl, een bestaand bureau dat visumaanvragen verzorgt…

De anwb heeft bekend gemaakt dat zij visumaanvragen gaat verzorgen via haar netwerk van zo’n 70 anwb winkels.

Hiervoor heeft de anwb een samenwerkingsovereenkomst gesloten met visumonline.nl, een bestaand bureau dat visumaanvragen verzorgt.

Voor sommige landen moet je als reiziger een visum aanvragen. Dit moet gebeuren op de ambassade of het consulaat. Als je daar niet zelf heen wilt of kunt, kun je de aanvraag laten afhandelen door een visumbureau. Zij gaan dan met je paspoort naar de ambassade en regelen het visum. Deze service kost doorgaans zo’n €25 bovenop de kosten voor het visum.

De anwb biedt nu een service aan waarbij je je paspoort kunt afgeven bij een van de anwb winkels. Zij zorgen dat het bij visumonline terecht komt die de afhandeling regelt. Na een paar dagen tot een week kun je je paspoort dan weer ophalen bij de anwb winkel. De anwb rekent voor haar service €10. Aanvragen kun je doen via de website van visumonline.nl.

Zie ook:
Informatie over visa

7 reacties op “Je visum regelen bij de ANWB”

Ik ben bijzonder ontevreden over de gang van zaken bij VisumOnline.
Ik krijg een voicemail dat er iets niet met mijn ING verzekering klopt, als ik da terug bel (volgende dag) weet het meisje niet waar het over gaat, “zal wel iets met de werelddekking zijn”, maar ze zou het aan een meer ervaren collega vragen en terugbellen. Als ik niet zelf gebeld had, dan zou dat nog moeten gebeuren. Ook de tweede keer, geeft ze aan er niet veel van te weten en te wachten op haar collega die aan de telefoon is. U snapt het al; er wordt niet gebeld.
Ik heb alle vereiste formulieren ingeleverd bij de ANWB vestiging aan de stationsstraat in Leiden en daar is ook alles gecontroleerd, dus ook de extra verzekering voor de reisperiode naar Rusland, alsmede een Engelse verklaring, dat de verzekering ook geldig is in de Russische Federatie.

Na oeverloos invuloefeningen op de website van visumonline rolt er uiteindelijk een visumaanvraag (Ambassadeformulier) uit vol fouten. (Gelukkig dat ik de optionele download van de aanvraag controleerde). Ik ga nu direct naar ANWB kantoor om het daar gewoon met de hand te doen. Niet best !!
Vr. gr. Jack Gerrissen

Ik ben van Indonesische nationaliteit, woon al 25 jaar in Nederland. Ik heb onbepaalde verblijf- en werkvergunning in Nederland, geen visum nodig voor Schengenlanden.

Kunt u ook een vakantie visum naar United Kingdom (Engeland) voor mij regelen ?
Graag uw reactie.

de ANWB maakt reclame door aan te geven goedkoper te zijn dan een visumburo.Dat is misleidend want men rekent evenveel als een visumburo en vraagt ook nog eens 25 euro verzendkosten
Dus geen reden om het via de ANWB te doen………………

Toch raar want het is verboden om je paspoort of id kaart af te geven,
dus raar dat ze dat zo voorstellen.
Slecht advies.

de ANWB is gewoon tussen persoon, die verzameld documenten en stuur door.
Geen professionele medewerkers wat betreft visum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.